projekt

Szeptemberi közös olvasás a Prológussal

A negyedévente megrendezendő közös olvasós eseményünk középpontjába ezúttal Rick Riordan népszerű könyvsorozatának, a Percy Jackson-nak az első része került. Örömmel láttuk, hogy sokak érdeklődését felkeltette A villámtolvaj, köszönjük az Instagram megosztott képeket és sztorikat! A szokásos módon kérdőív formájában is beszámolhattatok a gondolataitokról, amit ebben a cikkben összegzünk! 🙂 Jó olvasást!

Mit vártál a könyvtől?

Bogi: Egy könnyed, laza olvasmányélményre vártam, ami előhozza a bennem bujkáló gyereket. Kicsit nagy volt a hype, ami irreálisan magas elvárásokat ébresztett bennem.

Alexandra: Riordan-féle humort, és soook mitológiát. Mindkettőt bőven megkaptam!❤️

Vanda / @thebookishcouple : Sokaaat. Csupa jót hallottam róla, mindenki imádta körülöttem, szóval nagy elvárásokkal vágtam neki.

Orsi: Mivel a filmet előbb néztem, azt vártam, hogy olyan is lesz, mint a film. De sokkal jobb volt.

Hogy tetszett a regény?

Bogi: Sajnos az az imént említett bennem bujkáló gyermek nem dugta elő az orrát… Emiatt sajnos végig azt éreztem, hogy a túl idős vagyok hozzá, nekem nem volt igazán szórakoztató. A szerző stílusára sem sikerült ráhangolódnom, nem vettem a poénokat, nagyon sajnálom, hogy így alakult, kár, hogy fiatalabban nem került a kezem közé.

Alexandra: Újraolvasás volt ez a Prológusnak hála, de ugyanannyira imádtam, mint először. Egy nagyon is könnyen megszerethető történet, ami nem fárasztóan adagolja a mitológiát, sőt. Az istenek “karakterei” is remekül el lett találva, igazából mindegyik karakter az ember szívéhez nő a maguk jellemvonásaival, legyen az ember, félvér, vagy isten. Felnőttnek és fiatalabbaknak is egy szórakoztató, kalandokkal teli történet!❤️

Vanda / @thebookishcouple : Röviden: imádtam. Meg hosszabban is. Nagyon tetszett Riordan stílusa, imádtam a humorát, hogy bármikor meg tudott nevettetni. A mitológiai része is tetszett, de nekem a humor vitte el a hátán a történetet.

Orsi: Nagyon tetszett. A filmet is szeretem, de annyira más a könyv és a film. A filmben kevesebb cselekményszál is van, eléggé leegyszerűsítették, ezzel ellentétben a könyvben rengeteg a cselekményszál, a szereplő… Nem gondoltam volna, hogy ez a könyv ilyen összetett, de attól függetlenül hihetetlen jó a sztorija és az író is egy zseni, amiért ilyet ki tudott találni, ezt mind le tudta írni, és megismertette velünk a görög mitológia egy töredékét.

Ki a kedvenc karaktered és miért?

Bogi: Percy a kedvencem, mert annak ellenére, hogy maga a sztori nem tetszett, Percy tipikus főszereplő alkat, szerethető és szimpatikus személyiséggel, plusz azzal a kis extrasággal, ami egy hőst hőssé tesz.

Alexandra: Grover. Egyszerűen imádom a kecskepajtást! Ő egy tiszta, aranyszívű, szeretetteljes karakter, akit csak szeretni lehet!

Vanda / @thebookishcouple : Egyelőre Percy Jackson az, aki igazán belopta magát a szívembe, de Grovert is nagyon megkedveltem.

Orsi: Annabes. Hihetetlenül harcias, bátor és céltudatos lány. Tulajdonképpen nekem ezért szimpatikus.

Melyik a kedvenc idézeted?

Bogi: “[…] Nem jó túl sokat tudni a jövőről.”

Alexandra:

“- Zeusz megöl! – tett kedves igéretet.- Hádész kitépi a lelkedet!

– Mind a kettő vescere bracis meis! – kiáltottam.

Hogy miért pont latinul közöltem, hogy mindkét főgóré olimposzi puszit nyomhat a fenekemre, arról fogalmam sincs. Mindenesetre rögvest villám csapott a buszba.”

Vanda / @thebookishcouple : Nem tudnék egyet kiemelni.

Orsi: Az egész könyv egy idézet.🤣

A következő közös olvasás decemberben kerül megrendezésre, ne hagyjátok ki! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s