Agave kiadó · ajánló · Érdekességek · victoria schwab

Mit nézz, ha szeretted a Gallantot, avagy, ha ezt szeretted, a Gallantot is fogod

V. E. Schwab neve ismerősen csenghet, hiszen olyan könyvek fűződnek a nevéhez, mint A mágia árnyalatai trilógia, az Addie LaRue láthatatlan élete, a Verity szörnyei duológia, illetve a legújabb most már magyar nyelven is megjelent dark fantasy regénye, a Gallant.

GallantEbben a borongós őszi időben a Gallant tökéletes társ, ha az ember egy kis borzongásra vágyna. Egy igazi gótikus történet egy rejtélyes házról és annak megannyi ghúljáról, avagy szelleméről. 2 műfaj, a thriller és a horror mezsgyéjén billeg, hol az egyik, hol a másik elemei jelennek meg benne erőteljesebben, ezzel megteremtve a tökéletes atmoszférát.

Schwab írásmódja igazán különleges, kétségkívül van érzéke a kísértettörténetekhez. Az olvasás során nem egyszer emlékeztetett a cselekmény az egyik kedvenc sorozatomra, A Hill-ház szellemére.

Mi is az A Hill-ház szelleme?

Egy igazi klasszikus kísértettörténet, egy ódon házról, melynek legújabb lakói egy 7 tagú család, azonban egy éjszaka minden megváltozik. Hugh, az édesapa feldúlt állapotban ront be a gyerekek szobáiba, hogy onnan azon nyomban kimenekítse őket. Olivia, az édesanya nem tarthat velük, de a miértre a gyerekek nem kapnak választ…Nem hiába mondják, a háznak lelke van és ez a ház ott és akkor bizonyosan élt…Olivia pedig meghalt.Hill-ház 1

Ezt követően a sorozat a jelenben folytatódik, ahol az egykori gyerekek felnőtt mindennapjaiba enged bebocsátást:

 • Steve megírva saját családjának tragédiáját bestseller író lett
 • Shirley egy temetkezési vállalkozást vezet
 • Theo gyermekpszichológusként dolgozik
 • Lukeból drogfüggő lett
 • Nellnek pedig túl korán kellett megtapasztalnia az özvegységet

Hill-ház 2Az évek telnek, de a Hill-ház csak áll, magányosan, csendesen és vár. Vár, mert tudja, hogy Ő odatartozik, mindig is odatartozott és most visszajön…haza, az Ő örök otthonába.

A testvérek közül valaki meghal. Valaki, aki meghallotta a ház hívó szavát és visszament oda, arra a helyre, mely nagyon jól tudta, hogy édesanyja vesztőhelye volt, s amely annyi borzalmat okozott, szabályosan széttépte családját.

Az újabb halál és trauma összekovácsolja a családot, ennek eredményeképpen pedig feltépi a régi sebeket, a legnagyobb kérdés pedig még mindig az, mint sok-sok évvel ezelőtt…mi történt anyuval?

Gallant és a Hill-ház

Hill-ház 3Most, hogy már te is tudod, miről szól ez a rendkívüli sorozat, lássuk milyen közös vonásokat találunk a regénnyel.

 1. Ódon ház, mely a cselekmények mozgatórugója
 2. Szellemek
 3. Nos igen…még több szellem
 4. Egymással párhuzamosan zajló idődimenziók, időcsavarok
 5. Traumák és gyász, ezek sajátos feldolgozása
 6. Egy elvesztett édesanya, kinek halálát homály fedi
 7. Említettem már a szellemeket?
 8. Kísértő álmok, amelyek túlontúl valóságosak

Ha tetszett a bejegyzés tarts velünk a továbbiakban is, hiszen még több érdekességet tudhatsz meg V. E: Schwab újdonságáról, a Gallantról.


SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s