Extra tartalom · fantasy · Könyvmolyképző Kiadó · projekt · prológus

5 kiemelkedő fantasy világ a KMK kínálatában

Te is élsz-halsz a fantasy könyvekért? Netán épp azon töröd a fejed, hogy melyiket kezd el? Egy olyan világra vágysz, amiben olyan, mintha hazatérnél?

A fantasy számomra az egyik olyan műfaj, amiben bármi történjen is éppen az életemben, mindig megnyugvásra lelek. Szeretem a különleges világokat, a szerteágazó cselekményt, a hatalmas szereplőgárdát, a badass főhősöket, a mágiát, egyszóval mindent, amitől fantasy a fantasy.

Ha ezzel te is így vagy, akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis ma öt olyan méltán híres fantasy sorozatot hoztam el nektek, ami a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.

1. ACOTAR

ACOTAR

Te is odáig vagy a retellingekért? A Tüskék és rózsák udvara ugyanis a Szépség és a szörnyeteg világából merít ihletet, amely nekem az egyik abszolút kedvenc mesém. A világfelépítése valami elképesztő, Sarah J. Maas sosem hagyott még minket cserben. Egy olyan helyre enged betekintést a regény, amely egyben lenyűgöző, de kegyetlen. Viszályok, tündérek, romantika, és egy átok, amely csak arra vár, hogy végre megtörjék. Feyre Archeron sosem gondolta volna, hogy egy vadászat képes lesz fenekestül felforgatni emberi életét.

Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara

Fülszöveg:

„Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.

Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.”

A könyvet itt találod

A sorozat további részei:

Köd és harag udvara A könyvet itt találod

Szárnyak és pusztulás udvara | A könyvet itt találod

Fagy és csillagfény udvaraA könyvet itt találod

Ezüst lángok udvara | A könyvet itt találod

2. GrisaverzumGrisaverzum

Milyen lehet, amikor a varázslat találkozik a szláv világgal? Egy olyan helyen ahol háború zajlik, a grisák azok a különleges emberek, akik képesek irányítani az egyes elemeket, mint a tűz vagy a levegő. Kiképzésüket a Kis Palotában kezdik meg, hogy aztán az Éjúr szolgálatába állhassanak, aki mind közül a legerősebb és képes irányítani a sötétséget. Alina éppen ennek a világnak a közepében találja magát, miután kiderül, hogy ő a napidéző, az kinek eljövetele meg volt jósolva, s aki véget vet majd a szenvedésnek, egy élő szent. Egy dolog azonban biztos, semmi sem az, aminek látszik. Vajon képes lesz a fény elűzni a sötétséget?

Leigh Bardugo: Árnyék és csont

Fülszöveg:

„Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek.

Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Éjúr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát.

A cári udvar fényűző forgatagában sokan Éjúr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.”

A könyvet itt találod

A sorozat további részei:

Ostrom és viharA könyvet itt találod

Pusztulás és felemelkedésA könyvet itt találod

Hat varjúA könyvet itt találod

Bűnös birodalomA könyvet itt találod

És a legjobb, hogy a Netflix, sorozatot is készített a regényekből, amelynek hamarosan már a második évada is elérhető lesz.

3. Twilight saga

Alkonyat

Erről a sorozatról már egész biztosan mindenki hallott. Számomra örök kedvenc őszi bekuckózós olvasmány. Forksban minden megváltozik, amikor Bella Swan megérkezik ebbe az örökkön esős városba. Az élete fenekestül felfordul azon a napon, amikor megismeri a Cullen családot és onnantól kezdve már nincs visszaút. Vámpírok, vérfarkasok, titkok és romantika.

Stephenie Meyer: Alkonyat

Fülszöveg:

„Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…”

A könyvet itt találod

A sorozat további részei:

ÚjholdA könyvet itt találod

NapfogyatkozásA könyvet itt találod

Bree Tanner rövid második életeA könyvet itt találod

HajnalhasadásA könyvet itt találod

Éjféli napA könyvet itt találod

Egy életem, egy halálomA könyvet itt találod

4. TOG

Üvegtrón

Mi a helyzet akkor, ha Hamupipőke egy orgyilkos lett volna, aki nem azért megy el a bálba, hogy táncoljon a herceggel, hanem, hogy megölje azt? Érdekes gondolat, nem igaz? Sarah J. Maas egy újabb rendkívül gazdagon felépített világot tár elénk, melynek főszereplője Celaena Sardothien, Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa. Általa olyan helyekre kalauzol bennünket az írónő, amelyről álmodni sem mertünk.

Sarah J. Maas: Üvegtrón

Fülszöveg:

„Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.

Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt, tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.

A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.”

A könyvet itt találod

A sorozat további részei:

Az orgyilkos pengéje (előzménytörténet)A könyvet itt találod

ÉjkoronaA könyvet itt találod

A tűz örököseA könyvet itt találod

Árnyak királynőjeA könyvet itt találod

Viharok birodalmaA könyvet itt találod

A hajnal tornyaA könyvet itt találod

Felperzselt királyság (első kötet)A könyvet itt találod

Felperzselt királyság (második kötet)A könyvet itt találod

5. Árnyvadász univerzum

Csontváros

Cassandra Clare egy fantasztikus írónő. Ez a világ, ez az univerzum minden képzeletet felülmúló. Olyannyira részletgazdag és csavaros, hogy az ember csak pislog. Az árnyvadászok az emberek védelmezői, ők azok, akik megvédik őket a sötét erőktől, démonoktól és minden más csúfságtól, ami az éj leple alatt bújik elő. Clary ebbe a világba csöppen bele egyik pillanatról a másikra, hogy aztán kiderüljön, ő is egy közülük. Vele együtt fedezzük fel ezt a varázslatos világot, ahogyan a rejtélyes családi történetét is.

Cassandra Clare: Csontváros

Fülszöveg:

„Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék…

Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.”

A könyvet itt találod

Az Árnyvadász univerzum további kötetei:

HamuvárosA könyvet itt találod

ÜvegvárosA könyvet itt találod

Bukott angyalok városaA könyvet itt találod

Elveszett lelkek városaA könyvet itt találod

Mennyei tűz városaA könyvet itt találod

Az angyalA könyvet itt találod

A hercegA könyvet itt találod

A hercegnőA könyvet itt találod

Bane-krónikákA könyvet itt találod

Történetek az Árnyvadász AkadémiárólA könyvet itt találod

Éjfél kisasszonyA könyvet itt találod

Árnyak uraA könyvet itt találod

Éjsötét királynőA könyvet itt találod

Az árnypiac kísérteteiA könyvet itt találod

A mágia vörös tekercseiA könyvet itt találod

Az elveszett Fehér KönyvA könyvet itt találod

AranyláncA könyvet itt találod

A sorozatról bővebben itt találsz infót.


SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s