#napi50oldal

#napi50oldal kihívás a szellemi jólétért

2018 januárjában indítottuk útjára a #napi50oldal kihívást, ami igazán a 2020-as karantén év alatt nyerte el mai formáját, és akkor engedtük szabadjára a nagyvilágban. Már nem csak mi, a Prológus tagok tartjuk a kihívást és igyekszünk minden nap legalább napi 50 oldalt olvasni, hanem ti is csatlakoztatok hozzánk és igazán felemelő és megtisztelő követni az utatokat.

Ha valaki lemaradt volna arról, hogy mégis mi ez a kihívás, annak most gyorsan összefoglalom:

Célunk, hogy minden nap, a lelki jólétünk érdekében legalább 50 oldalt olvassunk. Nincs megkötve a műfaj, sem az, hogy a nap melyik szakaszában olvasod, a lényeg, hogy jól érezd magad és olvass velünk együtt. A lényeg igazából nem is a napi oldalszámon van, hanem azon, hogy az olvasás a napi rutin részévé, szokássá váljon, hiszen olvasni továbbra is menő és jó! 🙂 Mindegy, hogy a nap végén hány oldallal zárod, amíg olvasol, addig teszel egy kicsikét a saját mentális egészséged érdekében, hiszen az olvasás bizonyítottan segít abban, hogy kikapcsolj kicsit és lelassulj. A Libri Magazin oldalán olvastam erről egy szuper cikket, amiből szeretnék egy kicsit idézni is: “A stresszoldás egyik legkönnyebben elérhető, mégis leghatékonyabb módszere az olvasás. Egy, a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a minket ért stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes csökkenteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat. A könyvek, a történetek segítségével nemcsak szellemi frissességünk megőrzésére kapunk lehetőséget, de olvasás közben – amennyiben megfelelő könyvet választunk – csökken a pulzusunk, egyenletessé és lassabbá válik a légzésünk, így az egész szervezetünk hatékonyabban tud regenerálódni.” 

Tehát nem csak a sportolással és egészséges táplálkozással, de az elménk tágításával is szuperül le tudunk lassulni és tehetünk a saját mentális jólétünkért. Úgy gondolom, hogy a mai rohanó, felgyorsult világban erre mindenkinek szüksége van, ezért is tartjuk mi még a mai napig magunkat a kihíváshoz.

Szóval csatlakozzatok ti is! Mindegy, hogy mikor kezditek el, amíg olvastok. Instagramon minden hónap elején megosztjuk veletek az aktuális havi sablont, amin tudjátok jelölni az aktuális olvasásaitokat, kedvenceiteket. Kövessetek minket ott is!

A következő egy hétben megosztjuk majd tippeinket, trükkjeinket a Prológus csapatával és számos könyvajánlóval is készülünk számotokra.


zsebi_bio_2019

#napi50oldal kihívás a szellemi jólétért” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s