#napi50oldal · Érdekességek · Extra tartalom · olvasási kihívás · Tudtad-e?

50 oldal, hogy könnyebben aludj

9055B8FC-67F7-4796-89CB-67967FEBCD50Mióta beköszöntött a borongós rossz idő, kevesebb energiám van mozogni, tevékenykedni, így a napjaim leredukálódtak a kötelező feladataimra és az olvasásra. Ennek köszönhetően sokszor nem fáradok el eléggé és nehezen alszok el, főleg, ha a hold is beleszól! Viszont rájöttem, hogy egy megoldás van csak a problémámra, és nem… nem az altató. Hanem az olvasás!

Tudom, hogy lefekvés előtt te is szívesebben olvasnád a Prológus új bejegyzéseit, de itt van 4 indok, amiért inkább fizikai könyvet olvass helyette!

  1. Egy kis biosz…

Biztos te is észrevetted már, hogy ha délután ebéd után kényelembe helyezed magad és elkezded olvasni a könyvedet hamar álmos leszel. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy túl kényelmesen fekszel, de ami nem könnyíti meg a helyzetet, az a szemeid mozgása. Olvasás közben a szemizmok nagyon gyorsan mozognak, miközben koncentrálnak a szövegre és fókuszálnak is egyszerre. Ettől könnyen álmos leszel, így, ha gondjaid vannak az alvással, nincs más dolgod, mint elővenni egy szuper regényt és olvasni!

  1. Fények

Tudom, muszáj megnézni a lefekvés előtti órában, hogy mit posztolt a Prológus Instára, de hidd el nem maradsz le semmiről, ha helyette olvasol kicsit! A telefonok és tabletek kék fényes kijelzőjének köszönhetően az agyad úgy gondolja még nappal van, így nem tudsz eléggé ellazulni és alvásközeli állapotba kerülni. Egy könyvhöz viszont csak egy melegfényű olvasólámpára lesz szükséged, és máris jobban fogsz szórakozni, mintha a telefonodat nézegetnéd!

  1. Esti mese

Emlékszel még, hogy régen a szüleid esti mesét olvastak neked, azért, hogy végre elaludj és ők is pihenhessenek kicsit? Ugyanez működik most is, nem kell hozzá gyereknek lennünk! A történet hatására a tudatszintünk módosul, ami segít nekünk az ellazulásban. Fontos, hogy ilyenkor, ha lehet ne dokumentumregényt vagy híreket olvassunk, hanem fikciót, aminek semmi köze a valósághoz. Így elkerülhetjük, hogy a könyv visszarántson minket a valóságba.

  1. Napi 50 oldal

Sokszor egész nap elfoglaltak vagyunk, így semmi időnk nincsen, hogy végre a kezünkbe vehessük az aktuális olvasmányunkat. Viszont annak érdekében, hogy azért haladjunk a könyvünkkel, lefekvés előtt napi 50 oldalt könnyedén el tudunk olvasni. Kényelembe helyezve, úgy, hogy már senki nem zavar, észre sem fogod venni, hogy lecsúszott 50 oldal. Így duplán jót teszel magadnak, sokat olvasol és jól is alszol. Mi kell még?

Remélem sikerült meggyőzzelek titeket, hogy olvasni KELL lefekvés előtt és leteszitek a telefont miután elolvastátok ezt a posztot! Szép álmokat! 😉

Dodo_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s