#napi50oldal · ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · könyvek világa · Kedvencek · lista · olvasási kihívás · projekt · prológus

Gyorsan olvasható könyvek

A napi 50 oldal kihívás hatalmas sikert aratott a projekt indulása óta. A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk a rendszeres olvasás fontosságára a figyelmet, és ráébresszük az olvasókat, hogy 50 oldal könnyűszerrel beilleszthető még egy elfoglaltabb napba is. Saját tapasztalataim alapján arra jutottam, hogy 50 oldal valóban nem sok, de ez nagyban függ az adott könyvtől is. A szerkesztés (betűméret, fejezetek, margók, sorköz) és a tartalom (emészthetőség, dinamikus cselekmény, gyakori párbeszédek) nagyban hozzájárulnak a tempóhoz, ami az én esetemben nem egyszer szabotálta a napi 50 oldalamat. Ebben a bejegyzésben olyan könyveket ajánlok, amiket kezünkbe véve akár 100 oldal is észrevétlenül elröppen.

Guillaume Musso: Ott leszel?

Az Ott leszel? kivételesen érzelmes és drámai. Nagy szerepet kap benne a szerelem és a barátság létfontosságú jelenléte egy ember életében, a főszereplőn keresztül pedig megtapasztalhatjuk, milyen érzés olyan döntéshelyzetekbe keveredni, amelyeken saját boldogságunk áll vagy bukik, a tökéletes megoldás pedig nem létezik. Többször is eleredt a könnyem olvasás közben, nagyon nagy hatással voltak rám az események, de az is lehet, hogy csak egy szentimentálisabb periódusomban jutott el hozzám a regény. A végeredmény kifogástalan, minden sorát imádtam, nagyszerű alkotás!

Julia Quinn: A herceg és én

A kosztümös romantikus regények mindig levesznek a lábamról, ez most sem volt másképp. Az 1800-as évek elején játszódó történet egy herceg és egy jómódú fiatal lány egymásra találásáról szól, ami korántsem zökkenőmentes. Humor, dráma, szenvedély és természetesen szerelem. Kell ennél több?!

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Hihetetlenül élvezetes cselekményű krimi. Böszörményi Gyula stílusa Agatha Christie klasszikusaira emlékeztetett, és mivel az írónő a kedvenceim közé tartozik, ez a hasonlóság tovább fokozta az élményt. Külön kiemelném a történelmi hitelességet, melynek hatására valóságos időutazásban volt részem a dualizmus korabeli Magyarországon.

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Olvasás előtt rengeteg pozitív véleményt hallottam Holly Jackson írásáról, ezért nagy reményekkel vetettem bele magam, szerencsére nem kellett csalódnom. Pip karaktere nagyon hasonlít az én személyiségemre, ami amellett, hogy vicces, kicsit bosszantó is, mert buzgósága és teljesítménykényszere olykor idegesítő tudott lenni :D. Csavaros cselekmény, bámulatos fordulatok, csak úgy kapkodtam a fejem olvasás közben. Krimi a javából, okos, Agatha Christie-t megszégyenítő történet.

Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen

A Hopeless volt az első Colleen Hoover könyvem, azóta pedig az írónő rendíthetetlen rajonója vagyok. A Hopeless olyan nehéz témákat dolgoz fel, mint a bántalmazás és a családon belüli erőszak, de a történet súlya nem megy az olvashatóság rovására. Rengeteg titok és érzelem húzódik meg a sorok mögött, a szerzőnő bravúrosan tartja fenn az olvasó érdeklődését és kíváncsiságát a rejtélyek megoldását illetően.

Patrick Ness: Kés a zajban

A felnőtté válásról szóló regény egy fiatal srác küzdelmein keresztül mutatja be, hogy lesz egy kisfiúból férfi, milyen nehéz döntésekkel kell szembesülnie ezen a rögös úton. Kitartása példamutató, hiszen annak ellenére, hogy ebben a szörnyű világban minden összeomlani látszik körülötte, ő talpon marad és küzd a túlélésért. Patrick Ness disztópiája letehetetlenül izgalmas, nagyon irigylek mindenkit, aki először veszi a kezébe.

Szemezgessetek bátran erről a listáról, és a napi 50 oldal garantált! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s