#napi50oldal · ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · projekt · prológus · romantikus · szerelem

5 romantikus, amit képtelenség letenni

Az olvasás pont olyan szerves része a mindennapjaimnak, mint az evés, az ivás, vagy talán a legalapvetőbb mind közül, a légzés. Nem kis túlzással állíthatom azt, hogy a könyvek tényleg gyógyírek minden nyűgre, bajra. Segítenek kiszakítani a szürke és stresszes hétköznapokból, oldják a feszültséget. Számomra pontosan ezen okokból olyan fontos, hogy napi 50 oldalra mindig tudjak időt szánni, legyen az reggel vagy akár este. Motivációt ad, megnyugtat, fokozza a kreativitást, felpezsdíti a lelket.

A jelenlegi projektünk, a #napi50oldal kihívás keretein belül pedig 5 olyan romantikus könyvet szeretnék nektek ajánlani, amivel én korábban villámgyorsan haladtam, ezért úgy gondolom, érdemes lehet nektek is csemegézni belőlük.

Ali Hazelwood: A szerelem képlete

A szerelem képlete

Mi baj történhetne, ha bekamuzod a legjobb barátnődnek, hogy éppen randid van valakivel, hogy ő lelkiismeret furdalás nélkül összejöhessen azzal a fiúval, aki ezelőtt neked csapta a szelet, nem igaz? Nos elég NAGY baj. Úgy kb. 190 cm magas, sötét hajú, igéző tekintetű, egy csöppet mogorva, de annál sármosabb baj.

Egy tudományos háttérrel megfűszerezett romantikus regény fordulatos, humoros és spicy történésekkel, amitől egyszerre támad kedved tudósnak állni és szerelembe esni.

Fülszöveg:

„Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.

Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.

Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.”

Elle Kennedy: The Deal – Az üzlet

Processed with Focos

Bevallom, ez a történet elrabolta a szívem. Enemies to lovers, sport romance és  fake dating trope-okat is tartalmaz, amely úgy gondolom sokak kedvence. Romantikus és kellőkép humoros. Képtelen leszel letenni!

Fülszöveg:

„A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.”

Mona Kasten: Begin Again – Újrakezdés

Újrakezdés

Imádtam a szabadság érzését, amit ez a könyv nyújtott. Szerettem a hegyi túrázásokat, vagy azt, amikor a szereplők egy-egy monumentális pillanatban kiálltak a másik mellett és védelmezték egymást. Volt benne humor jócskán, ezért nem volt meglepő, ha az éjszaka közepén sokszor fel-fel kacagtam. Szerettem a szereplőkben, hogy képesek voltak nyitottnak lenni, reálisan gondolkozni és áldozatokat hozni a másikért. A lejátszási lista pedig egyenesen zseniális. Ha még nem olvastad, ne habozz, vesd bele magad bátran!

Fülszöveg:

„Kaden hozza a szabályokat – Allie egytől egyig megszegi őket.

Mindent elölről kezdeni! – ez Allie Harper leghőbb vágya, amikor Woodshillbe költözik, hogy ott járjon egyetemre. Ezért az, hogy épp egy nagyképű rosszfiúnál köt ki albérletben, egyáltalán nem illik a terveibe.

Kaden White ugyan hihetetlenül vonzó – de a tetoválásai és a pimasz viselkedése miatt nem éppen ő az, akivel Allie egy lakásban szeretne élni. Főleg, hogy a srác legelső dolga, hogy felállít egy szabályokból álló listát. A legfontosabb: soha nem lehet köztük semmi!

De Allie hamar rájön, hogy Kaden álarca mögött sokkal több minden rejtőzik, mint ami eleinte látszik. És minél közelebbről megismeri, annál lehetetlenebbé válik számára, hogy a kettejük közt vibráló heves bizsergésről ne vegyen tudomást…

Talán épp a legvalószínűtlenebb helyzetben lehetséges az újrakezdés?”

Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Mr. Téves Szám

Ez a könyv igazi csemege az enemies to lovers és a grumpy x sunshine trope kedvelőinek! Nos, mi baj történhetne egy ártatlan félretárcsázásból? A történet maximálisan levett a lábamról. Annyira vicces, szórakoztató és elragadó, hogy azon kapod magad olvasás közben, hogy órák teltek el, de észre sem vetted. Egy tökéletes rom-com, amiben bár felbukkannak klisék, ez mégsem zavaró tényező.

Fülszöveg:

„Egy ​tévedés elvezethet Mr. Igazihoz

A helyzet felforrósodik a szavak világában, amikor egy véletlenül téves számra küldött, izgalmas üzenet név nélküli kapcsolattá alakul Lynn Painter fergeteges romantikus komédiájában.

A balszerencse mindig is üldözte Olivia Marshallt…, vagy csak lehet, hogy ő tényleg az a csődtömeg, aminek a családja tartja. De amikor egy random telefonszámról érkező „mi van rajtad?” üzenetből élete legérzékibb, legszórakoztatóbb – ámbár névtelen – kapcsolata lesz, azt hiszi, hogy a dolgok talán felívelőben vannak…

Colin Beck mindig is a legjobb barátja idegesítő kishúgának tartotta Oliviát, ám amikor a lány élete egyik legdurvább pechszériája után hozzájuk költözik, rájön, hogy átalakult egy egészen más és izgatóbb figyelemeltereléssé. Biztos benne, hogy meg tudja tartani a távolságot, egészen addig a pillanatig, amíg rá nem jön, hogy a lány az ellenállhatatlan Miss Félretárcsázás, akivel hetek óta afféle szextinget folytat – és most el kell döntenie, hogy felpörgeti-e a hangulatot, vagy megszakítja a virtuális kapcsolatot, mielőtt a dolgok összekuszálódnak.”

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Processed with Focos

Egy történet szerelemről, szenvedésről, telis-tele tanulságokkal. Annyira valóságos, annyira szívszorító. Fizikálisan fájt, de képtelen voltam letenni.

Fülszöveg:

„Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.

Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett.

Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.

Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.

Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.

Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.

Add át magad a reménynek!”

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s