Agave kiadó · ajánló · Extra tartalom · idézetek · könyvajánló · könyvek világa · Kedvencek · projekt · prológus

Világépítők – kedvenc idézeteim

A Magnólia Kiadó frissen megjelent könyve hamar felkerült a toplisták élére, nem véletlenül! A Világépítők méltó a nagy figyelemre, és bízom benne, hogy sokan elolvassák majd a hazai könyvmoly közösségből, mert rendkívül értékes és fontos üzenetet közvetítő történetről van szó. A mai cikkben elhoztam nektek pár olyan kedvenc idézetet, amik átadják a regény lényegét és hangulatát, fogadjátok sok szeretettel! ❤

“Miért csinálsz bármit is, ha nem hiszed, hogy nagyszerű lehet.”

“Nem érdemes olyasvalaki miatt aggódni, akit nem szeretünk. És aggodalom nélkül nincs szeretet.”

“Mindannyian lefeljebb fél életet élünk, gondolta. Van az az élet, amit élünk, ami a mi döntéseinkből áll. Aztán ott volt a másik élet olyan dolgokból, amiket nem mi választottunk.”

“Nem szomorúság, hanem öröm, hogy nem ugyanazt csináljuk életünk végéig.”

“De az élet mindig újabb és újabb dolgokat hoz. Mindig jön egy újabb kapu, amin át kell kelni. (Persze, csak míg egyszer már nem jön több.)”

“Egyáltalán, mi egy kapu? Egy ajtó, gondolta. Egy portál. Egy másik világ lehetősége. A lehetőség, hogy átsétálj az ajtón, és újra feltaláld önmagad – jobb emberként, mint aki azelőtt voltál.”

“Az igazi világ egy kiszámíthatatlan bozóttűz, mindig is az volt. Nincsen semmi, amit a való világ kódolásával tehetnénk.”

“– Mi a játék – tárta szét a karját Marx. – A játék a holnap és a holnap és a holnap. A végtelen újjászületés, a végtelen megváltás lehetősége. A gondolat, hogy ha tovább játszol, nyerhetsz. Egy veszteség sem állandó, mert soha semmi sem állandó.”

“Miért ne mondanád el valakinek, hogy szereted? Ha szeretsz valakit, addig ismételgeted, amíg meg nem unja. Addig mondod, amíg meg nem szűnik az értelme. Miért is ne? Persze hogy megteszed.”

“Nem lehetsz öreg, ha még mindig annyi mindenben tévedsz […]”

Remélem, ezen mondatok alapján felkeltette az érdeklődéseteket a könyv, az idei év egyik kimagasló élménye volt számomra, szerintem mindenkinek el kellene olvasnia!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s