ajánló · Értékelés · fantasy · idézetek · Könyvmolyképző Kiadó · projekt

Jennifer L. Armentrout: Vérből és hamuból

Ma egy olyan történettel érkeztem, ami számomra első látásra szerelem volt. Az írónő neve ismerősen csenghet, hiszen olyan népszerű sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Luxen, az Originek, a Várok rád, vagy a Komor elemek. Bevallom, nekem ez volt az első regényem tőle, azonban egy az egyben el is rabolta a szívem annak rendje módja szerint. Ha éppen azon törnéd a fejed, hogy melyik legyen a következő olvasmányod, akkor ezt a történetet bátran ajánlom Neked!

Vérből és hamuból

Fülszöveg:

Lebilincselő ​és akciódús, szexi, függőséget okozó, meglepő fantasy! Tökéletes olvasmány Sarah J. Maas és persze JLA rajongói számára.

EGY SZŰZ…

Egy új korszak hajnalán, a születésekor kiválasztották Poppyt, ezért az élete sosem volt igazán a sajátja. A Szűz élete magányos. Sohasem érinthetik meg. Sohasem nézhetnek rá. Sohasem szólhatnak hozzá. Sohasem tapasztalhatja meg az élvezeteket. Ám ő Felemelkedésének napjára várva szívesebben tölti idejét a testőreivel, és inkább harcol a gonosszal, ami elvette tőle a családját, mint hogy arra készüljön, hogy az istenek méltónak találják. De ez a döntés sem volt sohasem az övé.

EGY KÖTELESSÉG…

Az egész királyság jövőjének terhe Poppy vállát nyomja, és ez olyasvalami, amire egyáltalán nem biztos, hogy vágyik. Hiszen egy Szűznek is van szíve. És lelke. És vágyai. És amikor Hawke, az arany szemű őr felesküszik rá, hogy biztosítja a Felemelkedését, így belép az életébe, a végzet és a kötelesség összekuszálódik a sóvárgással. Hawke felkorbácsolja a lány indulatait, elülteti benne a kételyt azzal szemben, amiben eddig hitt, és megkísérti azzal, ami tilos.

EGY KIRÁLYSÁG…

Egy bukott királyság, amit magára hagytak az istenek, és amitől rettegnek a halandók, ismét feltámad, hogy erőszakkal és bosszúval mindenáron visszaszerezze, ami egykor az övé volt. És ahogy az átkozottak árnyéka egyre közelebb húzódik, a tiltott és a helyes közötti határvonal is elmosódik. Poppy nem csupán a szívét kockáztatja, hanem azt is, hogy méltatlannak találják az istenek, ráadásul az élete is veszélybe kerül, amikor minden véres fenyegetés, ami egyben tartja a világát, kezdi felfedni magát.

JenniferL. Armentrout első high fantasyje.

Vérből és hamuból_2

Ez a regény…jóságos Isten. Valami elképesztően csodálatos élmény volt. Olyan, amit nagyon sokáig a szívében őriz az ember az elolvasás után is. Az a kifejezés, hogy imádtam, csak egy töredékét fejezi ki annak, amit érzek.

Egy igazán ötletgazdag történetet tárt elénk az írónő, amit képtelen voltam letenni. Rekordsebességű két nap alatt olvastam ki ezt a féltéglát és már szinte reszketek a folytatásért. A világfelépítés valami zseniális, egyedül a térképet hiányoltam.

Mind Poppy, mint Hawke karaktere rendkívül közel került hozzám. Ketten együtt rendkívül ütős párost alkotnak. Ha egy térben voltak csak úgy szikrázott közöttük a levegő. Hawke az a könyves pasi, akiről ódákat tudnék zengeni. Az karaktere, a humora, a pimaszsága üde színfoltja volt a regénynek.

Poppy pedig pont olyan badass főszereplője volt ennek a történetnek, amit az megérdemelt.

Egy könyv tele szenvedéllyel, akcióval, rejtélyekkel, váratlan fordulatokkal, és nem utolsó sorban érzelemmel. Minden fantasy rajongónak a polcán van a helye.

Kedvenc idézeteim:

1.

„Vérből és Hamuból. Feltámadunk.”

2.

„ – Van egy olyan érzésem, hogy ha nem mész el, itt fog ácsorogni, és elszívja a szobám értékes levegőjét…

– Végig rendkívül vonzóan – tette hozzá Hawke. – Ezt kihagytad.”

3.

„- Gyűlöllek.

– Dehogyis.

– És le foglak szúrni – figyelmeztettem. – Nagyon erőszakos módon!”

4.

„ – Annyira rossz hatással vagy rám – motyogtam, ahogy a kezébe tettem a kezemet.

– Csak a rosszakat lehet befolyásolni, királylány.”

5.

„Én élni akartam.

És őt akartam.”

6.

„ – Kivételesen tehetséges vagy az engedetlenségben – morogta. – Ennél már csak ahhoz értesz jobban, hogy az őrületbe kergess.”

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s