2022 · Évösszegző · összefoglaló · projekt · Tiktok

Top 5 könyv a Tiktokon 2022

Az utóbbi pár évben Tiktok-ra is beszivárgott már a könyves közösség. Így a platformot böngészve rengeteg olyan könyvet is találhatunk, ami eddig valahogy elkerülte a figyelmünket. Természetesen itt sem ritka, hogy valamelyik könyvet óriási hype veszi körül. Ilyenkor a csapból is az a könyv folyik. 😀 Ebben a kategóriában Colleen Hoover és Sarah J. Maas könyveinek bérelt helye van évek óta, mégis az idei évben inkább a romcom könyvek kaptak kiemelt helyet.

Na de lássuk melyik volt a Magyar Tiktok közösség öt legfelkapottabb könyve 2022-ben!

  1. Elena Armas – Spanyol szerelmi átverésspanyol-sz.

A lista első helyén az egyik legközkedveltebb romantikus regény kapott helyet. A Spanyol szerelmi átverés a romcom filmek tökéletes könyves megfelelője. Főszereplőink Aaron és Catalina kamukapcsolatba keverednek, hogy a lány családja és az exe azt gondolja kiegyensúlyozott, boldog élete van és természetesen egy fantasztikus pasija. Csupán egy esküvő erejéig kell fenntartsák ezt a látszatot, ami mégsem olyan könnyű, mint gondolták…
A könyv teljesen érthető okokból óriási port kavart a platformon, köszönhetően a szerethető karaktereknek és az írónő fantasztikus humorának!

  1. Jennifer L. Armentrout – From Blood and Ash (Vérből és hamuból 1.)fbaa

Minden évben van egy olyan fantasy könyv, ami óriásit robban itthon. Ez a sorozat külföldön már évek óta az olvasók kedvence és végre 2022 tavaszán a magyar könyvmolyok is kézbe vehették. Armentrout most sem okozott csalódást az rajongóinak, mivel ebben a kötetben vámpírokról és vérfarkasokról olvashatunk. Poppy a szűz és a testőre Hawk viszonyát kísérhetjük figyelemmel, természetesen rengeteg harc jelenettel megtűzdelve. A kötet erőteljesen 18+-os kategóriába esik, mégis a hazai tiktok közösség csak úgy falta az oldalait.

  1. Ali Hazelwood – A szerelem képletea-szerelem

Kimerem jelenteni, hogy 2022 egyik legfelkapottabb könyve lett idén, minden platformon egyaránt. Ismét a fake dating a könyv alapja, ahol a két főszereplőnk Olive és Adam megállapodnak, hogy heti egyszer randiznak, egy kávé mellett. Ebből a kamu kapcsolatból mindketten csak nyernek, Olive legjobb barátnője nyugodtan járhat az ő exével, Adam pedig nagy eséllyel megkapja a befagyasztott kutatási pénzeit. Csupán szeptember végéig kell kibírniuk a színlelést, ami a végén már nem is olyan nehéz…
Zseniális karakterek, elképesztő humor, nem megszokott környezet és szuper fordulatok. Ezen tényezők miatt sikerült a könyvnek ilyen könnyen belopnia magát az olvasók szívébe.

  1. Stephanie Garber – Volt egyszer egy összetört szív

voltegyszerAz utóbbi évek egyik legkedveltebb trilógiája a Caraval volt, ennek a fantasy világnak idén ősszel megkaptuk a következő részét. A trilógiából már ismert Szívek hercege, azaz Jacks az egyik főszereplőnk és Evangeline, aki a már szintén ismert Valendából jött. Újabb ármánykodások, fordulatok és természetesen varázslat várja az olvasókat ebben a könyvben is.
Nem meglepő, hogy az írónő könyve ekkora hype-ot kapott a platformon, mivel az előző kötetek is a Tiktokon futottak be leginkább.  1. Sarah Adams – Csalóka szerelemcsaloka

A listánk végén egy újabb romantikus könyv csücsül. Ez a kötet pont úgy, mint az előzők is, fake dating alapú. Úgy látszik a 2022-es év legkedveltebb romcom típusa ez volt.
A történet annyiban különbözik a többitől, hogy a főszereplőink Bree és Nathan belekényszerült ebbe az állapotba. Egy félresikerült este és pár tequila után Bree kiöntötte a szívét egy TMZ riporternek, aminek következtében, 3 teljes hétig úgy kell tennie Nathannal, mintha szerelmesek lennének egymásba. A bökkenő csak az, hogy Breenek nem is kell annyira színlelnie a dolgot…
A siker nem csak a kamurandizásnak tudható be, valószínűleg a barátokból szerelmesek jelenség is közel állt az olvasók szívéhez.

Valószínűleg 2023-ban is tarolni fognak a romantikus könyvek, viszont remélem, most több fantasy is helyet kap majd a listán.

Dodo_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s