#napi50oldal · 2022 · Évösszegző · Könyves kihívások · olvasási kihívás

2022-es kihívások – teljesítve?

Minden év elején igyekszünk fogadalmakat tenni, motiválni magunkat az elkövetkezendő évre különböző kihívásokkal, majd év végén újra elővesszük őket és rájövünk, hogy nem biztos, hogy sikerült teljesíteni őket. Nekem legalábbis csak ritkán sikerül olyan szinten motiválnom magam egy-egy kihívással vagy fogadalommal, hogy azt végig, egy éven keresztül tartani tudjam. Mindenesetre szívesen készítem a listákat és nézem át, hogy mit sikerült megvalósítanom és mit nem mielőtt kimondanám újból, hogy BÚÉK!

2022-ben nem írtam meg a szokásos tervezős posztjaimat a Maybe I’m a bookworm oldalamra, majd 2023-ban megpróbálom átvezetni ide a Prológus blogra és “rendszeresíteni” már amennyire egy évzáró-nyitó tervezgetős posztot rendszeresíteni lehet.

2022-es olvasással kapcsolatos tervek – teljesítve?

Első és legfontosabb tervem az volt, hogy a 2018-ban kezdett #napi50oldal kihívást folytassam. Nem gond, ha nem sikerül minden nap teljesítenem, viszont szép keretet ad a napjaimnak, hogy reggel munkába menet és este lefekvés előtt nem a telefonomat nyomkodom, hanem olvasok. A kérdés, hogy teljesítettem-e? Már tavaly és az idei évben is nagyon szuperül bevált számomra és sikerült tartanom ezt a napi 50 oldalnyi szórakozást, így ezt ki is pipálhatom a listámról.

Régi szokásom, hogy összeállítok egy 100 könyves listát a moly.hu felületén, amiről megpróbálok minél több könyvet elolvasni. Majd minden évben küzdök az előző éves listák teljesítésével is, mert még egyet sem sikerült kipipálnom. A 2022-es listát meg tudjátok nézni ti is >>itt<<, mind a 24%-ra büszke vagyok, amit elolvastam róla. A várólistámat egyébként igyekszem mindig átnézni és megtisztogatni, mert amikor már nagyon sokadik éve porosodik a könyv a polcon, e-könyv olvasón és már arra sem emlékszem miről szólhat, miért érdekel, akkor felmerül a kérdés, hogy tényleg érdekel az a könyv?

Szintén célom minden évben, hogy csökkentsem a magánkönyvtáramban porosodó olvasatlan könyvek számát. Molyon vezetem ezt is, és ultimate célom a 80%. Januárban 46%-kal kezdtem az évet, most 51%-nál járok, így ezt is sikerként élem meg a 2022-es évben.

A moly.hu-n kívül a Goodreads oldalát is előszeretettel és gyakran használom. Minden évben beállítom a reading challenge mennyiségét 100 könyvre és elkezdek olvasni. 2022-ben 152 db könyvet sikerült elolvasnom. Nagy többségüket szerettem, de sajnos akadtak olyanok, amik nem voltak telitalálatok számomra.

Ezek tehát a fő céljaim minden évben, de vannak külön küldetéseim is:

  • igyekszem bővíteni az olvasmányaim listáját magyar szerzők tollából származó történetekkel. Sok kedvencet fedeztem már fel így (ilyen például Vivien Holloway Végtelen Horizontja vagy On Sai Calderon duológiája).
  • Kedvenc könyveim nagyrészt fantasyk. Szívesen, bár nagyon nehezen lépek ki a komfortzónámból, viszont az igyekezet az mindenképp megvan!
  • Nem erőltetem az olvasást, ha nem megy. Soha semmi jó nem sült még ki belőle, csak mélyebb gödörbe taszított.

Összességében egy sikeres évet tudhatok magam mögött, tele jobbnál-jobb olvasmányélményekkel és új kedvencekkel, amelyekről a napokban szintén beszámolok majd itt a blogon.

Nektek vannak könyves fogadalmaitok?


zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s