ajánló · Értékelés · idézetek · könyvajánló · Könyvmolyképző Kiadó · projekt · prológus · romantikus

J. J. McAvoy: Fekete szivárvány

Fülszöveg:

Egy sorsfordító találkozás története.

Az érzéki egyhetes kaland után, amit a bárban megismert zenésszel átélt, Thea Cunning nem hitte, hogy valaha újra látja Levi Blacket.

Majd elérkezett a hétfő reggel, és ráébredt, hogy a korábbi szeretője nemcsak a professzora, hanem Massachusetts állam egyik legmenőbb büntetőügyvédje is.

Mivel a kurzuson mindenki abba a tizenkét diákból álló csoportba akar bekerülni, akiket Black professzor a szárnyai alá vesz, a feszültség egyre csak fokozódik. Thea az óra leadását fontolgatja, tekintettel az együtt töltött szenvedélyes hétre és a tagadhatatlan vonzalmukra. Végül is vannak más (kevésbé dühítően szexi) jogászprofesszorok is az egyetemen.

Ám hogy elérje célját és kiszabadítsa az apját a börtönből, Thea tudja, hogy a legjobbtól kell tanulnia – és az nem más, mint Levi Black.

De lehetséges a legjobbtól tanulni anélkül, hogy a legjobb ágyában kötnénk ki?

Vélemény:

Már jó ideje foglalkoztatott ez a regény, ezért izgatottan kezdtem bele az olvasásba, viszont sajnos elég hamar el is kedvetlenedtem. Bár megfordult a fejemben, hogy pihentetem egy darabig a történetet, végül mégis folytattam.

Leginkább azt éreztem, hogy ha ezt a 3-4 évvel ezelőtti énem olvasná, valószínűleg élvezné, én azonban kevésnek éreztem, vagy talán egyszerűen csak túl nagy elvárásokkal kezdtem bele, így hol tetszett, hol nem.

Thea élete csakhamar megváltozott, amikor megtudta az egyetemen, hogy a férfi, akivel nem is régen egy teljes hetet töltött el kötetlenül, tele szenvedéllyel…nos Levi Black, a professzora, és egész Massachusetts állam legjobb büntetőügyvédje. Kellemetlen, nem igaz?

Bár Thea elgondolkozott, hogy leadja a tárgyat, de tudta, ahhoz, hogy kiszabadítsa apját a börtönből, a legjobbtól kell tanulnia.

„Nem vagy fekete szivárvány. Látom minden színedet. A múltban talán az voltál, de jelenleg semmiképp sem vagy.”

Azt gondolom, hogy volt a történetben potenciál. A jogi szál kifejezetten érdekesnek bizonyult, de úgy érzem, hogy nem tudott igazán kibontakozni, ellenben erotikus jelenetből jócskán kaptunk. Félreértés ne essen, én is szeretem az ilyen köteteket, de itt teljesen háttérbe szorította a fő cselekményszálat.

Thea karakterét nem igazán kedveltem meg, viszont Levit egészen bírtam, bár tény, hogy nem szívesen járnék az órájára.

„A jó dolgok túl ritkák számunkra, hogy megkérdőjelezzük.”

A történet két idősíkon mozgott a regény feléig. Hol a jelenről, hol a múltról olvashattunk, bár ezekből a részekből nem sok újdonságot tudtunk meg.

Összegezve, úgy gondolom, hogy akik szeretik a forbidden love trope-ot, és a tanár-diák viszonyt, a humoros, ámbár kevésbé realisztikus történeteket, amiktől nem kell sokat várni, azoknak egész biztosan tetszene.

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s