ajánló · Érdekességek · Értékelés · Borítómánia · Extra tartalom · General Press · könyvajánló · projekt · prológus · romantikus

2023 a könyves partik éve – Légy te a legjobb!

Mindenki szeret a barátaival együtt lógni, az meg pláne szuper érzés, ha a te házibulidat várják a legjobban. Új év, új kezdet, ahogy a mondás is tartja, légy idén TE a házigazdák gyöngye! 

Nincs is jobb egy tematikus bulinál! Igazi könyvmolyként szinte kötelező könyves tematikára építeni. Nekem személy szerint Jane Austen: Büszkeség és balítélet című regénye a kedvenc könyvem, így amikor a General Press kiadó jóvoltából megkaptam a Gin Austen névre keresztelt koktélreceptes könyvet, akkor majdnem kiugrottam a bőrömből boldogságomban.

General Press, Budapest, 2022, 144 oldal

A könyveben 50 koktélrecept található, amelyek Austen 6 nagyregényére épülnek:

  • Értelem és érzelem
  • Büszkeség és balítélet
  • A mansfieldi kastély
  • Emma
  • A klastrom titka
  • Meggyőző érvek

A receptek mellett idézeteket, korabeli szokásokat és a koktél készítés csínját-bínját is megtalálhatjuk. 

– Ha én olyan gazdag lennék, mint Mr. Darcy – kiáltott fel az egyik Lucas fiú, aki elkísérte a nővéreit -, törődnék is azzal, hogy beképzeltnek tartanak. Lenne egy falka vadászkutyám, és mindennap meginnék egy egész üveg bort.
– Akkor bizony sokkal többet innál a kelleténél – nevetett Mrs. Bennet. – És ha meglátnálak inni, rögtön el is venném tőled a borosüveget.

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Az igazán jó hangulathoz nemcsak ital szükségeltetik, hanem játék is kell, bizony! A könyv ebben is segít nekünk, több ivós játékot is találunk a hátuljában, amelyekhez a regények ismerete sem árt! 

Mi kell még a bulihoz? Bizony a ZENE! Ajánlom a Spotifyt, rengeteg Jane Austen-tematikus zenei összeállítást találhattok meg, amely megalapozza a hangulatot. 

Amikor pedig már kifáradtatok, nyomjátok be a kedvenc Austen-filmeteket!

Remélem sikerül nektek is csodás bulit szervezni, és átélni az Austen-stílust! A könyvet köszönöm a General Press Kiadónak, ha érdekel, ide kattintva tudod megvásárolni a kötetet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s