ajánló · Új megjelenések · projekt

Várva várt megjelenések 2023 elején

Szinte nincs olyan könyvmoly, akit ne hoznának lázba a friss megjelenések – legyenek ezek régi kedvenc sorozataink folytatásai, vagy esetleg teljesen új világok beharangozói. 2023 sem telhet el izgalmasabbnál izgalmasabb, új könyvek nélkül: a mai bejegyzésben összeszedtem 5 sorozatfolytatást, valamint 5 sorozatkezdő, vagy éppen önálló kötetet, amik 2023 elején jelennek meg. (A könyvek között találtok angol és magyar nyelvűt egyaránt ;))

Sorozatfolytatások

Leigh Bardugo: Hell Bent (Alex Stern 2.)

Megjelenés: 2023. január 10.

Fülszöveg: “Alex Stern returns in another tale of murder and dark magic set among the Ivy League elite.
Galaxy „Alex” Stern is determined to break Darlington out of hell—even if it costs her a future at Lethe and at Yale. But Alex is playing with forces far beyond her control, and when faculty members begin to die off, she knows these aren’t just accidents. Something deadly is at work in New Haven, and if Alex is going to survive, she’ll have to reckon with the monsters of her past and a darkness built into the university’s very walls.”

Magyarul A kilencedik ház címmel jelent meg az első rész.

 

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam (Szívdobbanás 4.)

Megjelenés: 2023. január 20.
Kiadó: Könyvmolyképző

Fülszöveg:
“Nick naplója
Azt hiszem, szerelmes vagyok Charlie-ba. Csodálatos volt együtt
tölteni vele és a barátainkkal ezt a nyarat, és annyira szeretném kimondani
neki, hogy szeretem, de… azt hiszem, vannak más dolgok, amik
jobban aggasztanak mostanában…
Ha boldogságra van szükséged, lapozz bele!”

 

Cassandra Clare: Chain of Thorns (The Last Hours 3.)

Megjelenés: 2023. január 31.

Fülszöveg (részlet): “James and Cordelia must save London—and their marriage—in this thrilling and highly anticipated conclusion to the Last Hours series from the #1 New York Times and USA TODAY bestselling author Cassandra Clare. Chain of Thorns is a Shadowhunters novel.
Cordelia Carstairs has lost everything that matters to her. In only a few short weeks, she has seen her father murdered, her plans to become parabatai with her best friend, Lucie, destroyed, and her marriage to James Herondale crumble before her eyes. Even worse, she is now bound to an ancient demon, Lilith, stripping her of her power as a Shadowhunter.”

Magyarul Aranylánc és Vaslánc címmel jelentek meg az előző kötetek.

 

Serena Valentino: A különös nővérek (Gonosztevők 6.)

Megjelenés: 2023. január 31.
Kiadó: Manó Könyvek

Fülszöveg: “Mindannyian ismerjük a Gonosz Mostoha, a Szörnyeteggé vált Herceg, Ursula, a tenger boszorkánya és Demóna, a Sötét Tündér legendás történetét. Ám kezdetben egyikük sem volt gonosz. A három különös nővérnek – Lucindának, Rubynak és Marthának köszönhetően azonban megváltozott az életük. Hiszen akiket ezekkel az átkozott boszorkányokkal összehozott a sorsuk, azok minden idők leghíresebb és legaljasabb gonosztevőivé váltak az idők során. A különös nővérek szörnyeteggé változtattak minden ártatlan lelket, és amerre jártak, káoszt hagytak maguk után. A sok szenvedés után mindenki az igazságra áhítozik. Ám ha kiderül ezeknek az ördögi perszónáknak a titka, az mindent fenekestül felforgat.”

 

Liz Braswell: Ami enyém volt rég (Sorsfordító történetek 8.)

Megjelenés: 2023. február 27.
Kiadó: Manó Könyvek

Fülszöveg: “Hogy megmentsék királynőjük és születendő gyermeke életét, a hűséges alattvalók mindenfelé keresik a gyógyító erejű Aranyvirágot… ehelyett azonban véletlenül a Holdvirágot viszik el a palotába. A csillogó virág meggyógyítja a királynőt, aki egészséges lánygyermeknek ad életet. A kislány haja ezüst, mint a fényesen világító hold. Ám ezüst hajának veszélyes varázsereje van: gyógyítás helyett kárt tesz másokban. A királyság biztonsága érdekében Rapunzel hercegnőt egy nagytudású boszorkány, Gothel asszony gondjaira bízzák, és egy toronyba zárva éli az életét.
Rapunzel tizenkilenc évet tölt a torony falai között. Elfogadja, hogy az embereket meg kell védeni mágikus hajától. Amikor végül úgy dönt, hogy elhagyja az egyetlen otthont, amit valaha ismert – hogy láthassa a lebegő fényeket, melyek minden évben megjelennek az égen a születésnapján –, két tolvaj társaságában váratlan kalandokba keveredik. Az egyikük Gina, a feltörekvő törvényen kívüli, a másik pedig Flynn Rider, a körözött bűnöző. Rapunzel ráébred, hogy a története, a mágikus haja és a jövője sokkal több meglepetést tartogat, mint azt valaha képzelte.”


Sorozatkezdő, és önálló kötetek

Holly Black: The Stolen Heir (The Stolen Heir 1.)

Megjelenés: 2023. január 5.

Fülszöveg (részlet): “Return to the opulent world of Elfhame, filled with intrigue, betrayal, and dangerous desires, with this first book of a captivating new duology from the #1 New York Times bestselling author Holly Black.
A runaway queen. A reluctant prince. And a quest that may destroy them both.
Eight years have passed since the Battle of the Serpent. But in the icy north, Lady Nore of the Court of Teeth has reclaimed the Ice Needle Citadel. There, she is using an ancient relic to create monsters of stick and snow who will do her bidding and exact her revenge.

Now seventeen, Oak is charming, beautiful, and manipulative. He’s on a mission that will lead him into the north, and he wants Suren’s help. But if she agrees, it will mean guarding her heart against the boy she once knew and a prince she cannot trust, as well as confronting all the horrors she thought she left behind.”

A magyarul már megjelent Levegő népe trilógia világában játszódó új sorozat.

 

Jane Austen: Emma (Örök Kedvencek)

Megjelenés: 2023. január 16.
Kiadó: Menő Könyvek

Fülszöveg: “Emma Woodhouse szellemes és gyönyörű hajadon, aki előszeretettel játsza a kerítő szerepét, ő maga azonban elszántan szembeszegül a házassággal. S bár apjának megfogadja, hogy felhagy a házasságszerzéssel, szeleburdi természete nem engedi, hogy lemondjon erről a kitűnő társasági szórakozásról. Ám ahogy egyre újabb délceg ifjak legyeskednek körülötte, mintha a minden lében kanál lányban is felcsapna a vágy – de vajon kihez vonzódik leginkább: a romantikus Mr. Eltonhoz? Netán a kalandor Mr. Churchillhez? És vajon a környékbeli lányokon kívül Emma számára is tartogat a sors szerelmet?
A Büszkeség és balítélet és megannyi világraszóló sikerkönyv írónője ebben a máig friss és humoros regényben ismét bebizonyítja, hogy a női lélek rejtelmeinek, és a társasági élet praktikáinak legjobb ismerője.”

 

Alexandra Bracken: Lore

Megjelenés: 2023. február 1.
Kiadó: Maxim

Fülszöveg: Egy múltbeli lázadás büntetéseként kilenc görög isten arra kényszerül, hogy halandóként járjon a földön, és ősi vérvonalak leszármazottai vadásszanak rájuk, akik mindannyian meg akarnak ölni egy istent, hogy megszerezzék isteni hatalmukat és halhatatlanságukat. Réges-régen Lore Perseous elmenekült ebből a brutális világból, miután családját egy rivális vonal szadista módon meggyilkolta, és hátat fordított a vadászat örök dicsőségéről szóló ígéretnek. Évekig elhessegette a bosszú gondolatát a férfi – immár isten – ellen, aki felelős a halálukért. Ám amikor a következő vadászat New York City fölött hajnalodik, két résztvevő a segítségét kéri: Castor, Lore rég halottnak hitt gyermekkori barátja, és a súlyosan sebesült Athéné, az utolsó eredeti istenek egyike. Az istennő szövetséget ajánl közös ellenségük ellen. De Lore döntése, hogy sorsát Athénéhoz köti, és újra csatlakozik a vadászathoz, halálos árat követel – és talán még mindig nem elég ahhoz, hogy megállítsa egy új isten felemelkedését, akinek hatalmában áll térdre kényszeríteni az emberiséget.”

 

Lynette Noni: A gyógyító (A gyógyító 1.)

Megjelenés: 2023. február 28.
Kiadó: Maxim

Fülszöveg: “A tizenhét éves Kiva Meridan az elmúlt tíz évben a túlélésért küzdött a hírhedt halálbörtön, a Zalindov rabjaként, ahol gyógyítóként tevékenykedik. Amikor a Lázadó Királynőt börtönbe vetik, Kivára hárul a feladat, hogy elég ideig életben tartsa a halálos beteg nőt ahhoz, hogy az kiállhassa a Végzet Próbáját, egy sor elementáris kihívást, melyeknek során szembe kell néznie a levegő, a tűz, a víz, és a föld erejével, amire csakis a legveszélyesebb bűnözőket ítélik. Mivel tisztában van vele, hogy a beteg asszony belehalna a Próbába, Kiva a saját életét kockáztatva önként jelentkezik, hogy átvegye a helyét. Ha győzedelmeskedik, mind ő, mind a királynő szabadok lesznek. Csakhogy a Végzet Próbáját még soha, senki nem élte túl.”

 

Samantha Shannon: A Day of Fallen Night

Megjelenés: 2023. február 28.

Fülszöveg: “The stunning, standalone prequel to the New York Times
bestselling The Priory of the Orange Tree.
Tunuva Melim is a sister of the Priory. For fifty years, she has trained to slay wyrms – but none have appeared since the Nameless One, and the younger generation is starting to question the Priory’s purpose.
To the north, in the Queendom of Inys, Sabran the Ambitious has married the new King of Hróth, narrowly saving both realms from ruin. Their daughter, Glorian, trails in their shadow – exactly where she wants to be.
The dragons of the East have slept for centuries. Dumai has spent her life in a Seiikinese mountain temple, trying to wake the gods from their long slumber. Now someone from her mother’s past is coming to upend her fate.
When the Dreadmount erupts, bringing with it an age of terror and violence, these women must find the strength to protect humankind from a devastating threat.”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s