Borítómánia · Extra tartalom · könyvek világa · Kedvencek · lista · projekt · prológus

2022 legszebb borítói

2022-ben 93 elolvasott könyvvel zártam az évet, és így visszatekintve azt mondhatom, hogy nagyon sokféle műfajt olvashattam, és rengeteg új történettel ismerkedtem meg, amik közül meglepően kevés okozott csalódást. Többnyire négy és öt csillagokkal értékeltem az olvasmányokat, de most nem is az olvasott kötetek tartalma miatt vagyunk itt, hanem a külcsín miatt. A mai cikkben megmutatom a tavalyi évem legszebb borítóit!

Sarah Winman: Csendélet

Ami igazán kiemeli ezt a könyvet a többi közül, az a bámulatos élfestése. A maga egyszerűségével és a könnyed mintákkal tökéletesen átadja a történet hangulatát és az olasz életérzést. A 2022-es évem egyik legkiemelkedőbb olvasmányélménye volt.

Sara Collins: Frannie Langton vallomásai

Bár a tartalomról nem árul el sokat a borító, engem mégis levett a lábamról. Egy antikváriumban találtam rá, és nem tudtam ellenállni neki. Tudom, nem szép dolog a külső alapján ítélkezni, de lelkes könyvgyűjtőként remélem, mindenki elnézi ezt nekem. 😀

Bridget Collins: Árulások

A 21. Század Kiadó KULT sorozata kivétel nélkül csodaszép borítókból áll, melyek közül Bridget Collins eddig megjelent két regénye különösen szemet gyönyörködtető. 2021-ben olvastam a Könyvkötőt – ami most már élfestett változatban is elérhető – 2022-ben pedig nagy elvárásokkal vágtam bele az Árulásokba, ami számomra felülmúlta a szerzőnő első írását.

Stacey Halls: Mrs. England

Szintén a 21. Század Kiadó kínálatában szerepel a Mrs. England, aminek borítója leginkább a domború elemek miatt fogott meg. A színvilág és a betűtípus is telitalálat, egy ilyen kötetet mindenkinek muszáj a polcán tudnia.

Donna Freitas: Rose Napolitano kilenc élete

Donna Freitas regénye nyerte el nyáram az év kedvence címet, ami elég nagy elismerés, tekintve, hogy 93 könyv közül kellett választanom. A döntésemet ugyan nem befolyásolta a borító szépsége, de nem lenne teljes ez a lista, ha nem szerepelne rajta a Rose Napolitano kilenc élete. Tetszett a borító töredezettsége, amit a tervezők ötletesen kilenc részre osztottak.

Stacey Halls: Familiárisok

Talán az egyik legismertebb és legkedveltebb KULT könyvről van szó. A korábban kemény fedeles változatban elérhető kötet 2022-ben puha kötésben került újranyomásra – amit személy szerint jobban preferálok.

V. E. Schwab: Gallant

Bár nem lett a kedvenc Schwab regényem, vitathatatlanul az egyik legszemrevalóbb borító, amivel valaha dolgom volt. Egy ilyen posztert kérdés nélkül kitennék a falamra, de egyelőre megelégszem a könyvben való gyönyörködéssel.

Laura Agustí: Egy macska története

Ez a könyv nem csak a borító szépsége miatt került fel a listára, hanem a művészi illusztrációk miatt is. A tartalomtól nem teljesen azt kaptam, amit vártam, de szerencsére kellemesen csalódtam benne.

Persze, ízlések és pofonok, nem biztos, hogy mindenki egyetért velem, de remélem, sikerült kedvet csinálnom egy-két listán szereplő darabhoz. És ne feledjétek, sose ítélkezzetek egy könyv felett a borítója alapján – vagy csak ne valljátok be, hogy így tettetek. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s