Új megjelenések · idézetek · könyvajánló · Könyvmolyképző Kiadó · projekt · romantikus

Colleen Hoover: Layla

Fülszöveg:

A ​szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.

Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét, hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.

Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért, és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták, hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.

A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba, ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül…

Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra, aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak. Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.

Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell, mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ, az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…

Fedezd fel CoHo újabb lebilincselő és elgondolkodtató világát!

Véleményem a könyvről:

CoHo-nak újfent sikerült megsiratnia. Most, hogy elolvastam ezt a történetet, csak ülök és azon gondolkozom, hogy vajon képes-e egyáltalán az írónő rossz könyvet írni? Nincsenek rá szavak, hogy kifejezzem, mennyire tetszett ez a kötet.

Amikor először a kezembe vettem azt gondoltam „Hé, ez hasonlít a Verity-re” és a maga módján így is van, azonban mégis teljesen különbözik a kettő. CoHo egy újabb műfajban próbálta ki magát, a paranormális romantikusban, és azt kell mondjam, hogy ismét remekelt.

„Layla a lelki társam az élet minden síkján.”

Alapvetően nem igazán kedvelem a paranormális történeteket, túlontúl tudok félni attól, amit nem ismerek, még akkor is, ha az a valami csupán ártalmatlan. Ez a kedves kis tulajdonságom az olvasás során is kibontakozott. Nem volt kifejezetten félelmetes a cselekmény, azonban voltak apró pici tényezők, amik nálam sikeresen fokozták a para faktort. Ha hasonló cipőben jársz, mint én, akkor leginkább azt tudnám tanácsolni, hogy a kötet első felét semmiféleképpen se este olvasd, itt ahogyan korábban említettem elég sok kérdőjel van még az ember fejében (az enyémben egész biztosan volt) azonban a második fele körül kezdenek kikristályosodni a dolgok, és csökken a para faktor is.

A regényben egy pár története bontakozik ki, Layla és Leeds még épphogy csak élvezhették a friss szerelmesek gondtalan mindennapjait, amikor bekövetkezett a támadás…A lány heteket töltött a kórházban, Leeds pedig mindent megtett, hogy segítse őt. Felépülésüket követően a fiú annak reményében, hogy visszataláljanak egymáshoz, elviszi Laylát abba a szállóba, ahol először találkoztak.

A dolgok itt azonban 180 fokos fordulatot vesznek. A lány elkezd különösen viselkedni, szinte kifordul önmagából. Megmagyarázhatatlan történések követik egymást. Leeds tényleg kezd becsavarodni? Lehetséges, hogy kísérti őket egy szellem, s ha igen milyen okból? Aztán ott van még Willow, aki szintén a szálló lakója, s aki felkelti a fiú figyelmét, azonban vigyáznia kell. Egyetlen rossz döntés és az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…

Vak voltam, de mostmár látok.
Így érzem magam Laylával. Mintha valaki visszaengedte volna a levegőt az életembe, pedig addig fogalmam sem volt róla, hogy fuldoklom.”

A kötet atmoszférája egyszerre volt hátborzongató, rejtélyes, de egyben különleges, magában hordozta az ismeretlen izgalmát. Nem egyszer borzongtam meg az olvasás során. CoHo az utolsó pillanatig képes volt fenntartani a feszültséget, és igen, nem titok, sikeresen meg is siratott. Bár volt elméletem, ismételtem rossz helyen keresgéltem, így jobb híján csak pislogtam, mint hal a szatyorban.

„Néha a vágyaink erősebbek lehetnek még a saját sorsunknál is.”

Egy nem mindennapi történet egy határokon átívelő szerelemről. Bátran ajánlom mindenkinek! Higgyétek el, képtelenek lesztek letenni.

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s