Anassa Könyvek · Értékelés · fantasy · idézetek · könyvajánló · projekt · romantikus

Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya

Fülszöveg:

Callypso ​Lillis egy szirén, aki az elmúlt hét év során egy fekete gyöngyökből álló karkötőt gyűjtögetett a csuklójára. Minden gyöngy egy-egy mágikus adósságlevél olyan szívességekért, amiket megvásárolt. Csak a törlesztés vagy a halál oldja fel őket.

Mindenki tudja, hogy akinek szívességre van szüksége, az az Alkuszhoz fordul segítségért. Ő az a férfi, aki bármit képes megszerezni… persze jó áron. És azt is mindenki tudja, hogy előbb vagy utóbb behajtja a kölcsönt.

Az egyik ügyfelétől viszont még soha nem kért fizetséget. Egészen mostanáig. Amikor Callie a szobájában találja az éjszaka ravaszul vigyorgó és csillogó szemű királyát, azonnal világossá válik számára, hogy a dolgok hamarosan megváltoznak. Az Alkusz először csupán egy félszeg csókot követel tőle. Mindössze egyetlen gyöngyszemnyit. És ígéretet a folytatásra.

Az Alkusz számára több ez egy rég elfeledett románc felélesztésénél. Mert mostanában valami titokzatos és fenyegető dolog zajlik a Másvilágban. Egymás után tűnnek el az árnyharcosok. Csak a nők térnek vissza. Mozdulatlanul fekszenek üvegkoporsójukban, mellükön egy-egy gyermekkel. És persze ott vannak a rabszolgák között suttogott titkok a gonoszról, aki állítólag felébredt.

Ha az Alkusz meg akarja menteni a népét, szüksége lesz a szirén segítségére, akinek évekkel ezelőtt összetörte a szívét. Csakhogy a felébredt gonosz is rajong a különleges teremtményekért. Pont az olyanokért, mint Callie.

Véleményem a könyvről:

Szerintem már illegális ennyire szeretni egy könyvet, de mégis mit tehetnék? Ami tény, az tény és ez a könyv fantasztikus volt.

Callypso Lillis egykor alkut kötött, hogy mentse életét. Alkusz aka Des, az Éjszaka Királya készségesen állt szolgálatára, ám semmit sem adnak ingyen. A lány az évek során egy fekete gyöngyökből álló karkötőt gyűjtögetett a csukójára, mely az adósságait jelképezi…és hát van belőle egy pár.

Ahogy telt az idő, Callie túlságosan megszokta Des társaságát, vágyott rá, annak ellenére, hogy tudta, egyszer minden véget ér. Egymás után kötötte az alkukat, csak hogy maga mellett tarthassa őt, ám egy éjszaka minden megváltozott és Des kilépett az életéből.

7 év elteltével Alkusz visszatér, hogy behajtsa a szirén adósságát. Először csak egy csókot kér egy gyöngyért cserébe, azonban Callie tudja, hogy ez még csak a kezdet…

„– Mit éreztél, amikor elhagytál? – teszem fel a kérdést.
Des állja a tekintetemet.
– Mintha kettészakadt volna a lelkem.”

Hol is kezdjem, szentséges egek! Callie karakterével már a kezdetektől fogva tudtam azonosulni, nem beszélve, hogy milyen menő szirén képességei vannak már! Des pedig abban a pillanatban elrabolta a szívem, mikor a lány szobájában felbukkant, azzal a ravasz mosolyával, a fehér hosszú hajával, a szexi szárnyaival és a pimaszságával. Annyira imádom őket!

„Elhoztam magammal egy árnykirályt a természetfeletti sulibálra.
Jézusom. Már csak az kéne, hogy a Monster Mash zenéljen a háttérben, hogy teljes legyen az összkép.”

Az írónő apránként vezet be ennek a titokzatos világnak a rejtelmeibe. Alig várom, hogy még többet megtudhassak a Másvilágról és a többi királyságról. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy párhuzamosan haladtunk a múltban és a jelenben, kimondottan izgalmassá tette cselekményt.

„– Kerub – szól komoly hangon –, én mindig eljövök érted.”

Nem ismertem korábban az írónő munkásságát, azonban ez a kötet egyértelműen azt igazolja, hogy ezen azon nyomban változtatnom kell. Laura Thalassa egy zseni, de tényleg. Már tűkön ülve várom a folytatást.

Egy lebilincselő fantasy, kalanddal, titkokkal, bátor és tettre kész főhősökkel, egy rejtélyes gonosszal, romantikával megfűszerezve.

Ne sétálj, fuss a könyvesboltokba érte!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt az Anassa Könyveknek!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s