21. század kiadó · ajánló · Értékelés · projekt

Christina Lauren: Nem mézes hetek

Fülszöveg:

Lauren_Nem_mezes_hetek_fedlap_okOlive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.

Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz?

De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Véleményem a könyvről:

saját mézes hetekA 21. század kiadó romantikus könyvei taroltak az utóbbi években, hatalmas sikereket értek el a különböző platformokon. Ezen sikerkönyvek közé tartozik a Nem mézes hetek is, ami óriási tiktok szenzáció volt 2022-ben. Sajnos a nagy sikernek lehetnek árnyoldalai is, hiszen az olvasóknak sokkal nagyobb elvárásai lesznek egy ilyen könyvvel.

A történetünknek igaz két főszereplője van csak, Olive és Ethan, mégis olyan érzés, mintha valójában négy személyről szólna a sztori. Ennek az oka egyszerű, hiszen főszereplőink testvérei Ami és Dane fontos szerepet töltenek be a páros életében, és így a kapcsolatukban is.

Az írópáros humora viszi a történetet a hátán, és ez a kötet nagy szerencséje. Számomra a cselekmény az elejétől fogva klisés volt, ami alapvetően nem zavart volna, ha a karakterek elfeledtetik velem. A Hawaii kalandokat szórakoztatónak találtam, talán ezek voltak a könyv legjobb fejezetei. Itt a főszereplőink kapcsolata volt reflektorfényben, amiből szívesebben olvastam volna sokkal többet is.

A karakterek közti konfliktusok legfőbb kiváltó okai az előítéletesség és a hűtlenség voltak. Szerencsére egyáltalán nem földtől elrugaszkodott módon mutatták be az íróink ezeket a jelenségeket, így rávilágítva arra, hogy milyen jelentős problémák jelenleg a társadalmunkban.

Úgy gondolom nehéz olyan romcom könyvet írni már, ami klisé mentes és az újdonság erejével hatna az olvasókra, mégis az írópáros legfrissebb könyve A lelkitárs-egyenlet nálam megugrotta ezt a mércét. Ezért inkább a frissebb megjelenést ajánlanám az olvasók figyelmébe!

A kötetet köszönöm a 21. Század kiadónak! 🙂

Dodo_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s