ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · Kossuth kiadó · projekt · romantikus · szerelem

Könnyed romantikusok

Van úgy, hogy az embernek valami könnyed olvasnivalóra van szüksége. Olyanra, melyet nem kell túlgondolni, melyben talán nem történnek világmegváltó események, mégis egy meghitt olvasmányélményt tudhat általa magáénak. Olyat, melyből fontos tanulságokat szűrhetünk le. Ebben a bejegyzésben pontosan ilyen romantikus regényeket gyűjtöttem össze Nektek. Bennem kellemes emlékként maradt meg mind egytől-egyig, így meleg szívvel tudom Nektek is ajánlani őket! Kellemes olvasást hozzájuk!

Lorraine Brown: A párizsi csatlakozás

Hannah és Simon éppen Amszterdamba tartanak egy nagyon fontos esküvőre, amikor eluralkodik a káosz, ugyanis a szerelvény, amivel utazik a páros, az éjszaka közepén kettévált. Hannah Párizs felé robog, míg a pasija Amszterdamba a terveknek megfelelően.

A lány napját balszerencsék sorozata követi, mígnem egyedül marad telefon és más egyéb holmi nélkül Párizs nyüzsgő városában. Csak hogy minden kerek legyen, ott van még Léó is, a jóképű, ámde bosszantó francia, aki miután egy cipőben jár főszereplőnkkel, ahelyett, hogy vesztegetné az időt, ráveszi a lányt, hogy járja be vele a szerelem városát.

Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Mi baj történhetne egy ártatlan félretárcsázásból?

Olivia Marshall egy igazi két lábon járó balszerencse. Így történt hát, hogy egyazon napon lett újra szingli és hajléktalan. Miután a hitvány volt pasija szakított vele, Liv úgy döntött, hogy ideje elégetni azokat a béna szerelmesleveleket, amiket a csalfa ex írt neki. Nos, mint mondtam a balszerencse mindig is üldözte őt, így az égetés közben nem csak a leveleknek lett annyi, de az egész épületnek is.

Livnek nulláról kell újrakezdenie az életét, hiszen se munkája, se lakása, se pasija, így jobb híján bátyja albérletében húzza meg magát egy időre. Nos, arról viszont megfeledkezett, hogy a lakás valódi tulajdonosa nem más, mint Colin Beck, akit Liv idegesítő és arrogáns srácnak tartott egész életében, s aki nem érdemli meg, hogy ennyire szemtelenül helyes legyen. Colin pedig mindig is a bátyja idegesítő kishúgaként tekintett a lányra…ezidáig.

Balszerencsék sorozata közben Liv furcsa üzenetet kap egy ismeretlen számtól: „Na, áruld már el, mi van rajtad!”. Talán ez a különös véletlen az, amire Livnek épp szüksége van. Így veszi hát kezdetét a Mr. Téves Számmal folytatott csevej, ami hamar fülledt flörtölésbe csap át. Nos, megvan a bája, ha az ember név nélkül, fesztelenül társalog.

Manuela Inusa: Teázó a boldogsághoz

Történetünk Oxford egyik utcácskájában, Valerie Lane-en zajlik, ahol 5 barátnő mindennapjait követhetjük végig. A barátnők különböző üzleteknek a tulajdonosai, így a könyvben például nem csak finom teák, de ínycsiklandó csokik, vagy különleges régiségek is helyet kapnak. Az összetartásnak, a szeretetnek és az egymással való törődésnek kiemelkedő szerepe van.

A könyv Laurie teázójára fókuszál, amit a nő nagy szeretettel és odaadással vezet. Életéből már csak egyetlen dolog hiányzik. A sármos és humoros Barry, aki egészen pontosan immáron 6 hónapja a teabeszerzője. Az akció itt veszi kezdetét, hiszen a barátnők összefognak, hogy összeboronálják Laurie-t a szintén tea kedvelő Barry-vel, ha már maguktól nem merték megtenni az első lépéseket.

Sue Roberts: Igazából Görögország

Becky Anglia egyik kisvárosában szappankészítéssel foglalkozik és saját boltot vezet. Bántalmazó kapcsolatát hátra hagyva, immáron nyugodtan éli az életét egészen addig, amíg szeretett Henry bácsikája fel nem hívja egy nap. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz a lánynak és barátnőinek. Miután ő kihajózik a barátaival, Becky-re hagyja 2 hétig a káprázatos villáját, ami nem máshol, mint Szkíathosz szigetén bújik meg.

Ez talán éppen az, amire a lánynak szüksége van. Változás, új kalandok, csajos esték, homokos partok, mediterrán ételek, na meg egy sármos görög férfi.

T. A. Williams: Igazából Görögország

Bee, aki egy középkortörténeti szakértő éppen Mimi Robertsonnal, a híres filmcsillaggal dolgozott együtt egy forgatáson, egészen addig, míg be nem következett a baleset, melyben a két nő súlyosan és kevésbé súlyosan megsérült. Így történt hát, hogy az addig egymásnak idegen szereplőink gyógyulásukat a toszkán vidék egyik gyönyörű villájában kezdhették meg.

A történet rettentően idillikus, csak úgy árad belőle a nyugalom. Nincsenek benne felesleges drámázások, így zavartalanul élvezhetjük gyönyörű a toszkán vidéket, az isteni olasz ételeket és a borokat. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, varázslatos szőlősorok, olajfaligetek, egy sármos szőlősgazda, na meg egy szőrös társ, Rómeó, a fekete labrador személyében.

Tracy Rees: A vidéki templom titkai

Hopley városka temploma, a Szent Domneva elég nagy kalamajkába keveredett, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a tető bizony már nem a régi és erősen felújításra szorul, másképp sajnos be kell zárni kapuit a látogatók elől. Dave tiszteletes megpróbálja a lehetetlent, megmenteni a Szent Domot és ezt a kis bájos közösséget, de vajon sikerülhet?

A tiszteletes szerint a megoldás a látogatók könyvében rejlik. Most már csak önkéntesekre van szüksége, akik segítenek neki felkeresni a templom kedves látogatóit.

Gwen Stanley élete nem fenékig tejfel, szülei elvesztése után teljesen összeomlott, nagynénje, Mary, akihez Hopley-ba költözött pedig egy jó szóval nem illeti a lányt, aki már így is elveszett.

Jarvis Millwood pontosan olyan magányos, mint Gwen. Még mindig a szüleivel lakik, nincs karrierje, szenvedélye, se célja, így egyetlen örömét az alkoholban leli, amely csak egyre jobban húzza le a mélybe.

Ez a két összetört és elveszett lélek más-más céllal ugyan, de jelentkezik az önkéntes munkára a tiszteletesnél. Meg sem gondolták volna, azonban idővel egészen összebarátkoznak, s célt és motivációt adnak egymásnak, egy parányi reménysugarat.

Amíg a két fiatal a Szent Dom megmentéséhez szükséges összeget próbálja összegyűjteni, számtalan kedves embert, érdekes történetet ismernek meg, s új barátokra tesznek szert. Felfedezik magukban újra azt a művészlelket, amelyet jó mélyre próbáltak eltemetni az évek során. Hatalmas jellemfejlődésen mennek át, melynek következtében mindkettejük élete gyökeresen megváltozik.

Vajon sikerül megmenteni a templomot? Van-e jövője Gwen és Jarvis párosának?

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s