ajánló · Menő Könyvek · projekt · prológus · romantikus

Mercedes Ron: Az én hibám

covers_738911Fülszöveg: „Nicholas Leister arra született, hogy pokollá tegye az életemet.
Magas, kék szemű, éjfekete hajú srác… Ugye szuperül hangzik? Egészen addig, amíg ki nem derül, mostantól ő lesz a mostohatestvéred, ráadásul egy személyben megtestesít mindent, ami elől világ életedben menekültél.
„Veszélyes.” Ez volt az első gondolatom, amikor megismertem, és rájöttem, kettős életét titokban tartja az újdonsült mostohaapám előtt.
De mégis hogy kerültem a hálójába? A válasz egyszerű: akinek ilyen szeme van, az fenekestül képes felforgatni a világodat.” (18+)

Ahogy már sokszor említettem, nagyon szeretek romantikus műfajú regényeket olvasni. Tisztában vagyok vele, hogy néha klisések, valamint a legtöbbször számítani lehet arra, hogy milyen befejezést kap a cselekmény, azonban számomra mégis ez az egyik legkedveltebb zsáner. Megmondom őszintén, hogy a fülszöveg és a cím alapján sem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos témákat is feszeget a regény. Nem véletlenül van feltüntetve a könyv hátulján a 18-as karika….

Figyelem, az értékelésem spoilert tartalmazhat!

„… Remélem, soha nem kapod meg azt, amire vágysz. Nem érdemled meg, hogy szeressenek, Nicholas. Ha Noah-nak van egy csöpp esze, távol tartja magát tőled. Azt hiszed, lehet olyan életet élni, amilyet te élsz, lehet olyan múlttal együtt élni, mint a tiéd, ás egy olyan lány, mint ő, majd beléd szeret?”

Megmondom őszintén, hogy a borító most nem kifejezetten nyerte el a tetszésemet. Tudom, hogy az eredeti borító is hasonló, de nem kifejezetten kedvelem az “élőszereplős” verziókat. A színvilága viszont nagyon tetszik, remélem a következő részek is hasonlót kapnak majd.

A történet főszereplője Noah, egy tizenhét éves lány, akinek az édesanyja újraházasodott. Nem elég, hogy a régi otthonuktól távol, Los Angelesben kell új életet kezdeniük, a lánynak meg kell küzdenie a Leister család hírnevével. Ezen felül kap egy mostohatestvért is Nicholas személyében, akivel a kapcsolata közel sem indult zökkenőmentesen. Nick az a típusú pasi, akit Noah egész életében próbált elkerülni. Magas, helyes, kigyúrt srác, aki imád bulizni, piálni, csajozni és balhékba keveredni. Szerintem valahogy mindenki így képzeli el az amerikai “rosszfiúkat”.

„- Nincs olyan, hogy te és én… és nem is lesz soha.”

Ahogy már említettem, a romantikus regényekben vannak klisés elemek, így meg sem lepődtem, hogy a két “testvér”, Noah és Nick elkezdett egymásba szeretni. A történetük természetesen nem ilyen egyszerű, számtalan nehézséggel kell megküzdeniük, ahogy az sem volt számomra biztos, hogy a regény happy enddel végződik-e vagy sem. Mindketten rejtegetik a múltjukat, olyan titkokat, amikkel még saját maguknak is szembe kell nézniük. Ahogy már említettem, komolyan témákat is érint a regény, mint például a családon belüli erőszak is megjelenik benne.

Ahogy a borítón is feltüntették, a történet először Wattpadon jelent meg. Azt nem tudom pontosan, hogy a megjelenés előtt az írónő változtatott-e valamin, de néhány apróság zavaró volt a számomra így, hogy egyben olvastam a cselekményt. A kötet címe „Az én hibám”, ez a mondat pedig számtalanszor felbukkan a regényben, ami szerintem egy fejezetenként megjelenő sztori esetében egyáltalán nem probléma. Azonban így a vége felé már kezdett kicsit idegesíteni, hogy feltűnően sokszor mondta a két főszereplő, hogy kinek mi a hibája….

„- Fejezd be ezt a színjátékot, Nicholas… Amint látod, nincsen közönség.
Nick körülnézett, és mosolyogva bámult rám.
– Ki mondta, hogy ez színjáték?
A válasza éppen annyira megdöbbentett, mint amennyire összezavart.”

Összességében egyáltalán nem csalódtam a regényben, kíváncsian várom a folytatást, amit mindenképpen szeretnék majd elolvasni. Tetszett a cselekményvezetés íve, ahogy Noah és Nick kapcsolata alakult. A regényben mindkét főszereplő nézőpontjából megismerhetjük a kapcsolatuk alakulását, hiszen fejezetenként váltakoznak a szemszögek. Bátran ajánlom a trilógia első részét azoknak, akik szeretik a romantikus műfajú történeteket.

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Menő Könyveknek!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s