exkluzív · Extra tartalom · Improvizáció · könyvek világa · projekt · prológus · romantikus

Könyvmoly Valentin-nap

Ki hogy tölti a Valentin-napot? Van, aki a párjával; mások a szingli barátnőikkel; egyesek kifejezetten saját maguk kellemes társaságát élvezik; egész sokakat pedig teljesen hidegen hagy ez a külföldi ünnep, és meg is feledkeznek arról, hogy létezik. Szerintem a Valentin-nap nem a szerelmesekről szól, hanem arról, hogy jól érezzük magunkat, szórakozzunk, kedvességet és szeretet árasszunk magunkból. A boldogság és a szenvedély ünnepnapján egy igazi könyvmoly vajon mit tenne?

E meghitt és érzelmes nap reggelén – ami 2022-ben egy hétfőre esik – az első dolga lenne rátekinteni könyvgyűjteményére, gerincüket végigsimogatva gyönyörködne szépségükben, miközben a konyhában épp a napindító teája vagy kávéja készül. Az aktuális olvasmányát nagy gondoskodással és figyelemmel a táskájába süllyeszti, hogy munkahelyén vagy az iskolapadban ülve is vethessen rá pár pillantást. Ezek a lopott percek és esetleg egy-egy oldalnak az átfutása megédesítik a hétköznapi rohanást. Az étkezésekre is magával viszi a kötetet, kell ennél jobb társaság?

kép forrása: Pinterest

A könyvmoly dolga végeztével romantikus sétára kalauzolja olvasmányát, egy-egy padon megpihenve élvezi az általa nyújtott kikapcsolódást. Közben természetesen kénytelen betévedni egy könyvtárba/antikváriumba/könyvesboltba, hogy otthoni könyvcsaládját egy (vagy több :D) új taggal bővítse.

Az esti gyertyafényes vacsora sem maradhat el egy pohár minőségi borral kiegészítve. A könyvnek ráadásul teríték sem kell, több marad a könyvmolynak. 😀 Az étkezés utáni forró habfürdőzéshez is odakészíti könyvét, bár titokban minden pillanatban retteg, hogy beleejti a kádba. A teljes ellazulást az ágyba bújás koronázza meg. A csendes hálószobában lévő meghitt hangulat teret enged az olvasó képzeletének, a párnák és takarók tengerében pihekönnyűnek érzi magát, amely szép lassan álomba szenderíti.

kép forrása: Pinterest

Így nézne ki egy könyvmoly álom Valentin-napja! Na jó, gyanítom, minden olvasó gyakrabban iktatna be ilyen programsorozatot, ha máson nem múlna. 😀 Saját magunk szeretete és kényeztetése ugyanolyan fontos, mint másokkal törődni, ezt sose feledjük! Remélem, mindenkinek kellemesen telik a Valentin-napja, akár ünnepli, akár nem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s