21. század kiadó · ajánló · Értékelés · könyvajánló · projekt · romantikus

Josie Silver: Egy éj a szigeten

Fülszöveg: 

Egy éj a szigetenCleo minden nap szerelmekről ír a randirovatba, de az életéből hiányzik a szerelem.

A randirovat szerkesztője felveti, tartson egy esküvőt, amin elveszi önmagát, és helyszínnek egy távoli ír szigetet javasol. Cleo igent mond – ez valóban szenzációs ötlet, amellyel emlékezetessé teheti a harmincadik születésnapját. Ugyan egyedülálló, de magányosnak cseppet sem magányos, igaz? Jót fog tenni neki az egyszemélyes kaland.

Megérkezik a luxusházikóhoz, ahol már ott van egy magas, sötét hajú, csökönyös amerikai, név szerint Mack, aki azt állítja, ezt a szállást ő vette ki. Se Mack nem hajlandó máshova menni, se Cleo. Sebesen közeleg a vihar, muszáj osztozniuk a házikón. Elvégre csak egy éjszakáról van szó.

De mi van, ha a szigeten töltött éj csak a kezdet?

 

Véleményem a könyvről: 

egy éj sajátÚgy gondolom, ez a kötet egy eléggé rendhagyó romantikus történet. Sokkal inkább szólt a szereplőink lelki megnyugvásáról és fejlődéséről, mint a szerelmükről. 

“Ahogy ott ülünk, hagyom, hogy a múlt minden gondolata visszahulljon oda, ahová való, és az itt és mostra koncentrálok.”

A cselekményt váltott szemszögből követhetjük végig. Cleo és Mack is a karrierjük miatt érkeznek a Megváltás szigetre, viszont a későbbiekben az is kiderül, hogy sokkal inkább a magánéletükben keresnek megnyugvást. Egy szerencsétlen félreértés következtében viszont együtt kell tölteniük ezt a pihenéssel és kikapcsolódással teli időszakot, ugyanis a Vidra-lakot mindkettőjüknek kiadták. Ez a szituáció adja a cselekmény sava-borsát, amitől elképesztő humorossá, néhol pedig kifejezetten aranyossá válik a történet. 

Cleo karaktere a mai 21. századi női létet szimbolizálja, ugyanis egy szingli újságíró, aki abból a célból érkezik a szigetre, hogy saját magával házasságra lépjen, ezzel szimbolizálva az örök szingliséget. Szerettem a karakter humorát és talpraesettségét, csodás kontraszt volt a morcos és távolságtartó férfi karakter mellett. Bizony, a férfi karakterünk, Mack zárkózott és konfliktuskerülő személyiség volt, így a könyv egyharmadában nem igazán került közel a szívemhez. Majd elkezdett a karakter megnyílni és végre betekintést kaphattunk a magánéletébe. Nálam ez volt az a pont, ahol nemcsak, hogy megszerettem a karaktert, de még jobban is a szívemhez nőtt, mint Cleo. Mack fotográfus, aki ugyan sok időt tölt külön a családjától, viszont elképesztően családcentrikus és csodás édesapa. 

“Nem fogom magam túl szigorúan megítélni, ha elrontok valamit, mert mindenki elront néha dolgokat, de nem is lépek tovább anélkül, hogy levonnám a tanulságokat.”

Számomra az egyik legnagyobb tanulság az volt, hogy két ennyire különböző életszakaszban lévő ember, mint Cleo és Mack is lehetnek nagyon hasonlók. Szívmelengető volt végigkövetni a fejlődésüket és a Megváltás sziget varázslatos hangulatát. Ezért ha valami rendhagyóbb, romantikus történetre vágynál, ami egy percig sem sablonos, és sokkal mélyebb mondanivalója van, akkor ez a kötet tökéletes választás lehet! 

A példányt köszönöm a 21. század kiadónak! Fantasztikus élmény volt!

Dodo_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s