Érdekességek · Extra tartalom · fanart · könyvajánló · Kedvencek · projekt · sorozatajánló · személyek · tematikus ajánló

Erős női karakterek

Nőnap közeledtével szerettem volna, ha egy kicsit olyan könyves női karakterekre fókuszálunk, akik bizony letettek valamit az asztalra. Állhatatosak, magabiztosak, bátrak és minden körülmények között elszántak. Ha egy picit elgondolkozol rajtuk, neked vajon hány ilyen szereplő jut az eszedbe? Valószínüleg nem tudnád te sem megszámolni a két kezeden, igaz? Nálam legalábbis ez volt a helyzet. A Nőnapi projekthetünk keretében jöjjenek most azok a nők, akik nem csak könyves világokat hódítottak meg, de emberek millióinak szívébe is sikerült belopniuk magukat.

Daenerys Targaryen (Trónok Harca)

Daenerys Targaryen, teljes neve Viharban született Daenerys Targaryen, Sárkánykőn született. A Targaryen ház leszármazotja. az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és a birodalom védelmezője, sárkányok anyja, a láncok leverője, Mereen királynője, a Nagy Fűtenger Khaleesije. A Targaryen-vérvonal utolsó leszármazottja.

Katniss Everdeen (Az éhezők viadala)

Katniss Everdeen az Éhezők viadala trilógia és filmsorozat főszereplője. Testvére, Prim helyett önként jelentkezett egy veszélyes és szörnyűséges játékba, az Éhezők viadalába, ahol 24 egyén küzd meg egymással. A játéknak akkor lesz vége, ha egyedül egyvalaki van már csak életben.

Feyre Archeron (ACOTAR könyvsorozat)

Feyre Archeron Nesta és Elain Archeron testvére. Az Éjszaka Udvarának úrnője, Rhysand felesége.

Penellaphe (Poppy) Balfour (Vérből és hamuból könyvsorozat)

Poppy a kiválasztott, a Szűz. Élete magányos, sohasem érinthetik meg, sohasem nézhetnek rá, sohasem szólhatnak hozzá. És a legfontosabb, sohasem tapasztalhatja meg az élvezeteket. Na de ugye senki sem gondolta, hogy a mi drága kiválasztottunk szabálykövető, igaz?

Alina Starkova (Grisa trilógia)

Alina Starkova a Napidéző, az egyik legerősebb grisa, aki valaha élt, és az egyetlen, aki képes elpusztítani az Árnyzónát.

Jude Duarte (A levegő népe trilógia)

Jude Duarte egy ember, aki mindennapi életét Tündérföldén éli. Madoc és Oriana nevelt lánya, Taryn ikertestvére. A helyzet számára akkor kezd el bonyolódni, amikor Cardan Greebriar kerül képbe…

Cersei Lannister (Trónok harca)

Cersei Lannister Tywin Lannister lánya, Robert Baratheon felesége, Westeros királynője. Gyönyörű, ravasz és ambíciózus. Elszántan védelmezi gyermekeit és saját családját, nem riad vissza attól, hogy szerettei érdekében piszkos húzásokat tegyen.

Aelin Galathynius (TOG könyvsorozat)

Aelin Galathynius, az elveszett hercegnő, Terrasen királynője, egyben pedig a legutolsó élő leszármazottja a Galathynius-vérvonalnak.

Tris Prior (A beavatott)

Beatrice “Tris” Prior A beavatott film és könyvsorozat főszereplője. Egy rendíthetetlen 16 éves lány, aki az antiutópisztikus Chicagóban él. Az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, ő pedig a Bátrakhoz kerül, ahol szembe kell néznie a ténnyel: ő egy elfajzott.

Mare Barrow (Vörös királynő)

Mare Barrow, tizenhét éves falusi Vörös lány, másnéven Mareena Titanosként ismert, ő a villámlány, aki a Vörös gárda egyik legújabb tagja. Képessége a villámlás irányítása.

Vengerbergi Yennefer (Vaják könyvsorozat)

Yennefer 1173-ban született varázslónő Vengerbergből, Aedirn fővásorából. Korának leghatalmasabbika, Ríviai Geralt igaz szerelme, Ciri nevelőanyja, akire lányaként tekint. Triss Merigold jó barátja.

Bryce Quinlan (Crescent City)

Bryce Adelaide Quinlan félig ember, félig tündér, aki a csillagfényű tündérek trónörököse.

Amren (ACOTAR könyvsorozat)

Amren egy főtündér, aki Velarisban él. Rhysand belső körének tagja. Származását/múltját homály fedi.

Rhaenyra Targarien (Sárkányok háza)

Rhaenyra Targaryen hercegnő I. Viserys Targaryen király és Aemma Arryn lánya, egyben az egyetlen felnőttkort megért gyermekük. Syrax sárkánylovasa. A Targaryen polgárháborúban a Feketék királynője. A Sárkányok háza című sorozat főszereplője.

Zója Nazjalenszkaja (Grisa trilógia)

Zója egy elszánt és rettenthetetlen szélhívó grisa, későbbiekben a Nyikolajal való kapcsolata fog érdekes fordulatokat tartogatni…

Ciri (Vaják könyvsorozat)

Cirilla hercegnő sorsa összefonódik Geraltéval. Ismeretlen, de nagy varázsereje van, amiből csak keveset mutatott a sorozat első évadában – a könyvekben viszont fontos szerepet kap ennek az erőnek az eredete. A másik két főhős történetszálától eltérő az útja, amely az elején a nilfgaardiak előli menekülésről szól.

Addie LaRue (Addie LaRue láthatatlan élete)

Addie LaRue, egy fiatal nő, aki végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Nesta Archeron (ACOTAR könyvsorozat)

Nesta Archeron Feyre és Elain Archeron legidősebb testvére. Cassian párja.

Arya Stark (Trónok harca)

Aria Stark Ned Stark és Catelyn Tully legkisebb lánya. Tíz éves. A lányos játékok és etikettórák helyett inkább fiútestvéreivel szereti tölteni az idejét, íjjal bánni, harcot tanulni.

Inej Ghafa (Hat varjú duológia)

Inej a varjak egyike. Mindig törekszik, hogy megvédje azokat, akiknek erre szüksége van. Mindenkit képes olyannak látni, amilyen, legyen szó barátról vagy bizalmasról.

Sansa Stark (Trónok harca)

Sansa Stark Eddard Starknak, Deres urának és Lady Catelyn Starknak a legidősebb lánya. Tizenkét éves. Igazi hercegnő. Szeret énekelni, varrni. Igazi álmodozó típus. Azonban amikor Királyvárba utazik az élete fenekestül felfordul…

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s