Agave Könyvek · ajánló · projekt

Boldog Születésnapot Agave Kiadó!

Idén ünnepli 20. szülinapját az egyik kedvenc kiadóm, az Agave Könyvek. Csapaton belül is nagy népszerűségnek örvendenek a történeteik, s azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az egyik legszínesebb, legszélesebb választékot kínáló paletta az övék. Mindenki megtalálhatja náluk a kedvére való olvasmányokat, szinte minden zsánerben képviseltetik magukat a könyvpiacon. Az elmúlt 20 évben közel 700 kiadványt tudhatnak már magukénak, köztük számos világsikerű regényt, sorozatot, melyeket nekik köszönhetően olvashatunk mi is magyarul. Megpróbáltam stílusosan 20 kötetet választani a szülinapi köszöntőhöz, de be kellett látnom, hogy lehetetlen küldetés, hiszen annyi remek olvasmánnyal gazdagodtam az elmúlt években, hogy inkább megelőlegezek még 10 könyvet a 30. szülinaphoz. 🙂 Egy szó mint száz: BOLDOG SZÜLINAPOT AGAVE KÖNYVEK! agave

Bevallom, számomra egyértelműen a fantasy felhozatal a legérdekesebb, imádom a műfajt. Kimeríthetetlen tárház, hiszen a neve is ezt vetíti előre: olyan fantázia birodalmak, melyeknek nincs határa, csupán az író és az olvasó képzelete szabhat határt. Az elmúlt években rengeteg remek Agave fantasy-hez volt szerencsém, köztük olyan óriási kedvencekkel, mint Schwab, Clarke, Morgenstern, de ők tényleg csupán példák a hosszú listámról. Vaskosabb, karcsúbb, harciasabb, líraibb, történelmi vagy nagyon is modern…a sor hosszú. A műfaj kedvelői kivétel nélkül megtalálják a nekik valót.

Fantasy

A kiadó gondozásában számtalan olyan könyv jelent meg, amik világszerte elsöprő sikert arattak. Elég csak Az éhezők viadala trilógiára gondolnunk, melynek a népszerűsége töretlen, újabb és újabb generációk fedezik fel maguknak Katniss világát. Természetesen ezen kívül még rengeteg más népszerű történettel találkozhatuk a kínálatban, többük szintén megfilmesítésre is került, vagy kerülni fog a jövőben. Az én személyes kedvencem Osman nyugdíjas nyomozóklubja, egyszerűen odavagyok a sorozatért. 🙂

D7DF3A46-627C-4A7A-983D-3DA3F8E3FE3F

A thriller/horror műfaj kicsit távolabb áll ugyan tőlem, de időnként szívesen merülök el bennük, s az Agave Könyvek ebben is remek választást kínálnak. Az egészen véres, erős idegzetűeknek való olvasmányoktól kezdve, a kevésbé hentelős, de kellően adrenalindús történetekig mindig találok valami kedvemre valót, nagy kedvenceim Barker és Samantha Downing.

unnamed

Az írói életmű sorozatok közül nem kisebb nevek, mint Dick, Bradbury, Gaiman, Scalzi és Simeon könyvei is a kiadó égisze alá tartoznak. Illusztris társaság, szívből ajánlom bármelyikük könyveit, nem fog benneteket csalódás érni.

unnamed (1)

Nagyon kedvelem a disztópiákat, egyszerre nyűgöznek le és töltenek el szorongással a jövőnk lehetséges aspektusai. Az elmúlt években a kiadó jobbnál jobb könyvekkel nyűgözött le, melyek nagy része igazi díjesőt söpört be külföldön is. A személyes kedvencem A jövő minisztériuma volt, de óriási rajongója lettem Stalenhagnak is.

unnamed (2) Végül, de nem utolsó sorban szeretném még felhívni a figyelmet a scifi és weird vonalra, ami csak úgy tobzódik a zseniálisabbnál zseniálisabb történetekben, köztük olyan magyar kedvenceimmel, mint Veres Attila. Időutazás, párhuzamos világok, űrutazás, disztópikus alvilági hackerek…Van itt minden, mi szem-szájnak ingere. unnamed (3)

Csodálatos kavalkád volt ugye? Igazán nosztalgikus hangulatba kerültem, tekintve, hogy van olyan könyv, amit már több, mint 10 éve olvastam. Rohan az idő… Mi mást is kívánhatnék nektek kedves Agave Könyvek? Még sokszor 20 sikeres évet a könyvpiacon! Hozzatok el nekünk még több csodás történetet, s maradjatok mindig ilyen színesek és bőségesek! 🙂

BOLDOG 20. SZÜLETÉSNAPOT AGAVE KIADÓ!

linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s