#napi50oldal · Extra tartalom · olvasási kihívás · projekt

Könyves kihívások, ha nem megy az olvasás

Minden könyvmoly életében eljön az a pont, mikor úgy érzi, soha nem fog a várólistájának végére érni, esetleg nem tud rájönni, milyen történethez lenne kedve. A kihívások ilyen szempontból igen hasznosak tudnak lenni: útmutatást adnak, mit válassz következő olvasmányodnak, vagy a tematikusabb verziókban akár konkrét könyvet is mutat.

A mai bejegyzésben összeszedtem 5 olyan kihívást, amitől jobban megy az olvasás, remélem, találtok kedvetekre valót!

Napi 50 oldal kihívás #napi50oldal

Mi mással is kezdeném a felsorolást, mint a Prológus saját kihívásával? 😉

Célja, hogy minden nap, a lelki jólétünk érdekében legalább 50 oldalt olvassunk. Nincs megkötve a műfaj, sem az, hogy a nap melyik szakaszában olvasod, a lényeg, hogy jól érezd magad és olvass velünk együtt. Kezdetben a Prológus tagok vettek részt a projektben, de néhány éve óta a havi sablonokat közzétesszük az Instagram oldalunkon, így mindenki csatlakozhat, aki szeretne. Ne feledjétek, a hangsúly nem a számokon van, hanem azon, hogy minden nap tudatosan leüljünk egy könyvvel, és a végén már rutinná váljon ez a tevékenység!

Az aktuális sablonokat a linktree oldalunkon találjátok.

Díjnyertes könyvek

Globális szinten számos könyvekkel foglalkozó díj létezik – ilyen például a Goodreads Choice Awards. Ez a Goodreads felületén zajlik, és minden, felhasználói fiókkal rendelkező személy szavazhat. Ha naprakész szeretnél maradni az új megjelenésekkel, és a könyves közösség kedvenc köteteit olvasni, ez a neked való választás!

2022 nyertesei

Könyves Bingó

A Bingó játékot szerintem senkinek nem kell bemutatni, de azt talán még nem tudtátok, hogy könyves témában is készültek ilyenek. Több témában lehet őket játszani, például klasszikusokkal, könyvsorozatokkal, népszerű kötetekkel, de akár az olvasási szokásokra vonatkozó verzióval is találkozhatunk. Ez jó választás lehet, ha igazán változatossá szeretnéd tenni a könyvfogyasztási szokásaid.

Ide kattintva rengeteg témában találtok Bingókat.

Moly.hu kihívások

A moly.hu rengeteg hasznos funkciója közül a kihívások fül az egyik kedvencem. Gyakorlatilag minden témában találunk kedvünkre valót, legyen az konkrét sorozatokkal és könyvekkel kapcsolatos, tematikus – például mitológiákkal foglalkozó -, vagy akár társasjáték. A plusz élvezet a teljesítésért járó plecsni: minden kihívásnak saját kitüntetése van, ami sikeres teljesítés után megjelenik a profilunkon.

A legfrissebb kihívásokat itt találod.

Alphabet Soup Kihívás

Az utolsó kihívással Magyarországon ebben a formában nem, vagy csak nagyon ritkán találkozni. Lényege, hogy az ABC mindegyik betűjéhez olvass egy könyvet – tetszőleges sorrendben -, úgy, hogy a kötet címe kezdődjön az adott betűvel. Ehhez is rengeteg sablont találni az interneten, (például itt), 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s