Extra tartalom · Körkérdés · prológus

Körkérdés – Helyek, ahova egy könyv hatására utaznánk el

Sziasztok!

Lassan már-már szokássá válik, hogy a Prológus a világ körül projekthét alkalmával feltesszük azt a körkérdést, hogy melyik az a város/melyek azok a desztinációk, amiket egy általunk elolvasott könyv miatt látogatnánk meg szívesen. Lássuk, kinek mi az álom úti célja!

Bogi: Görögországba látogatnék el szívesen. Nyáron olvastam az Igazából Görögország című könyvet, ami egy könnyed, romantikus történet a fülledt napokra, és gyönyörűen átadja a görög életérzést. Nem jártam még sokszor a tengerparton (Horvátországba utaztam már párszor), de ez a néhány tapasztalat nagyon megszerettette velem a tengert.

Vanda: Maggie Stiefvater Skorpió vágta című regényét tavaly olvastam újra, és másodszorra még inkább levett a lábamról, mint elsőre. A titkozatos sziget, ahol minden évben megrendezésre kerül a veszélyes tengeri lovak versenye, pedig pont olyan helynek hangzik, amit bármikor szívesen meglátogatnék. Nincs nálam a könyv, úgyhogy anevét sose tudom meg, de legyen elég annyi, hogy nem egy túl romantikus hangulatú sziget, de imádnám a szabadságot és azt az ősi érzést, amit az a hely áraszt magából.

FiFa: Nagyon szeretek utazni, és szeretek olyan helyekre is visszatérni újból, ahol már jártam, hiszen minden látogatás más és más. Nemrég fejeztem be A Vogue története című „életrajzi” regényt, a divatmagazin három központja pedig New York, London és Párizs. Mindhárom városban jártam már, mindegyik hangulata más, azonban mindenhova szeretnék a közeljövőben újra visszatérni.

Betti: Igazából szinte bárhova ellátogatnék, ahol még nem jártam. De legszívesebben egy távol eső kis ír szigetre mennék, ahol magam lehetek. Felfedezném a környék kultúráját és hagyományait. Az inspirációt az úti cél választásához a Világítótorony boszorkányai című könyv adta.

Juc: Mióta először megnéztem az Outlander sorozatot, teljesen szerelembe estem Skóciával, a könyvek pedig még egy lapáttal ráraktak erre. Már volt szerencsém bejárni néhány helyszínt (ilyen volt például Edinburgh, vagy a filmbeli Lallybroch), és a rajongásom csak erősödött, bármikor szívesen visszamennék.

Dorka: New York számomra mindig is egy álom hely volt, egy város, ahová szeretnék eljutni. A fotók, a videók és a filmek alapján nagyon tetszik a város hangulata, az ott található ikonikus helyeket pedig mindenképpen szeretném bejárni.

Fanni: Mindig is szerettem volna egyszer élőben is látni a sarki fényt, amióta pedig elolvastam a Sóvárgást, rettentően vágyok Alaszkába. Alapvetően nem vagyok oda túlzottan a hidegért, de egy ilyen élményt ki nem hagynék miatta😍 A vadon, a gleccserek, a hegyek…egy ilyen utazás biztos örök élmény marad.

Dodo: New York. Rengeteg kedvenc könyvem ott játszódik. (Addie LaRue, Első aki meghal a végén pl) Kicsi korom óta vonz a város kimeríthetetlen látványossága és folyamatos pörgése, ezek a könyvek meg csak még inkább megmutatták nekem, miért is ez az álom városom!

Zhatria: Bevallom én most a 2000-es évek Nagy-Britanniájába látogatnék el, és ha lehet még kérésem, hogy legyek 10-11 éves és brit 😀 Szeretnék részt venni a Harry Potter film castingon! Most olvasom Tom Feltontól a Túl a varázslaton c. művet, és nagyon siratom a sorsom, hogy nekem “csak” az elkészült film és a könyvek jutottak.

Zsebi: Az én álomutazásom nem változott az előző körkérdés óta. Vörös Londonba nagyon szívesen ellátogatnék, Kell és Rhy lehetnének az idegenvezetőim. Aztán, ha véletlenül megunnám magam, átugranánk egy másik Londonba vagy hajókáznánk egyet Lilaval és Alucarddal.

Timi: Nagyon sok helyre szívesen elutaznék, de most leginkább Dél-Koreát választanám. Nemrég olvastam Stephan Lee – K-pop szigorúan bizalmas című regényét, de már előtte is szívesen utaztam volna oda, remélem egyszer lesz rá lehetőségem.

Linda: Amióta elolvastam Stefansson minden magyarul megjelent könyvét, azóta vágyódom Izlandra. Különösen a Menny és pokol trilógia volt rám nagy hatással, alig várom, hogy a saját szememmel láthassak minden apró helyszínt. A másik nagy vágyam pedig Tibet, a nagy sikerű Hét év Tibetben című memoár után.🥰

Ti milyen helyeket írtatok fel a bakancslistátokra valamilyen könyv hatására?


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s