Értékelés · Új megjelenések · fantasy · idézetek · könyvajánló · Manó könyvek · projekt

Serena Valentino: A különös nővérek

„Mindannyian ismerjük a Gonosz Mostoha, a Szörnyeteggé vált Herceg, Ursula, a tenger boszorkánya és Demóna, a Sötét Tündér legendás történetét. Ám kezdetben egyikük sem volt gonosz. A három különös nővérnek – Lucindának, Rubynak és Marthának köszönhetően azonban megváltozott az életük. Hiszen akiket ezekkel az átkozott boszorkányokkal összehozott a sorsuk, azok minden idők leghíresebb és legaljasabb gonosztevőivé váltak az idők során. A különös nővérek szörnyeteggé változtattak minden ártatlan lelket, és amerre jártak, káoszt hagytak maguk után. A sok szenvedés után mindenki az igazságra áhítozik. Ám ha kiderül ezeknek az ördögi perszónáknak a titka, az mindent fenekestül felforgat.”

Kiadás: Manó Könyvek (2023)
Oldalszám: 240
Eredeti cím: The Odd Sisters
Fordította: Halmai Gergely
ISBN: 9789635843053

Véleményem a regényről:

Serena Valentino Gonosztevők sorozata az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend. Legutóbb a Banya történetéről olvashattunk, ami véleményem szerint nagyon izgalmasra sikerült, de lehet csak azért mondom ezt, mert Aranyhaj története az egyik kedvencem.

Mindenesetre, ez a kötet egy teljesen új megvilágításba helyezi mindazt, amit eddig tudni véltünk. Ez nem egy jól ismert gonosztevő története, így hát számunkra abszolút ismeretlen a terep. A különös nővérek: Lucinda, Ruby és Martha az összes korábbi részben megjelentek és kardinális szerepet töltöttek be. Mondhatjuk azt is, hogy olyan szereplők voltak, akik bár ritkán bukkantak fel, de amikor mégis, akkor lényegesen csavartak egyet a cselekményen.

Őket nem a kedvességükről ismeri az ember, ahol feltűntek, ott pusztítást hagytak maguk után: megannyi tönkretett élet, halál, árulás. Gyermekük, Kirké egyetlen dologra vágyik, mégpedig, hogy igazságot szolgáltathasson, kerüljön bármibe. Unokatestvére, Hófehérke segítségével nyomozásba kezd a nővérek után, de mi a helyzet akkor, ha a kérdéseire olyan válaszokat talál majd, ami bár sosem látott volna napvilágot?

Ne feledd, Kirké, hogy ők – te vagy, és ha őket bántod, az olyan, mintha magadat bántanád.

Az írónő minden egyes alkalommal képes lenyűgözni. Mindenki ismeri a Disney meséket, olvastuk és láttuk is már őket számtalanszor, Serena mégis képes egy teljesen egy oldalukat megismertetni velünk. Minden összefügg mindennel és én ezt egyszerűen imádom!

A kötet nem csak a történetében tér el a korábbi részektől, azonban különlegessége, hogy meseszép illusztrációk is helyet kaptak benne, emellett egy térkép is, amely nagyban segítette, hogy megértsem mennyire közel is vannak egymáshoz a különböző királyságok. Ha pedig ez nem lenne elég egy családfát is megcsodálhatunk a történet végén, ami hűha…meg sem tudom számolni, hányszor szemléltem meg.

„Hófehérke éppúgy szenved tőle, hogy neki kell az anyját kiengesztelnie annak a múltban elkövetett rémtetteiért, ahogy én is szenvedek saját anyáim árulásától.”

Elragadó volt látni, ahogyan a korábbi szereplők sorra bukkannak fel, hogy segítsék Kirkéék nyomozását: Dadus, Jákob, Azálea, Kankalin és még sokan mások. A végére azt érezhetjük, hogy nem csak a nővéreken, de már rajtunk is kezd elhatalmasodni az őrület. A lezárás pedig valami egészen sajátos. Egyszerre tudsz mindent és mégis semmit. Szinte hihetetlen az egész.

„Így hát ez a történet legalább annyira az enyém, mint Lucindáé, Rubyé és Martháé. Mert mind egyek vagyunk. A sorsunkat finom ezüstszál köti össze, egybefonva a végzetünket. Összeköt minket a vér, a mágia és a veszedelmes, mindent lebíró szeretet.”

Ha szereted a Disney meséket, ezt muszáj lesz elolvasnod!

Rating: 4 out of 5.

Nagyon szépen köszönöm a Manó Könyveknek, hogy olvashattam a regényt!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s