ajánló · könyvajánló · Magánkönyvtár · Magnólia · projekt

Samantha Downing: A ​saját érdekedben 

Még nem olvastam korábban az írónőtől, de a regény meghozta a kedvem a többi könyvéhez is. Kicsit vonakodtam nekikezdeni, mert mindig valami mást kezdtem el olvasni helyette, de egyik délután leültem és beleolvastam. Elolvastam az első, majd a második, majd pedig a tizedik fejezetet is… Pillanatok alatt berántott a regény és még aznap be is fejeztem. Szóval igen… mondhatni nagyon tetszett. 

Soha ne becsüld alá az első benyomás jelentőségét!

A történet egy elit magániskolában játszódik, ahol a szülők nagy nyomást gyakorolnak a diákjaikra, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. A főszereplő, Teddy Crutcher, egy népszerű tanár, aki még az év tanára díjat is megnyerte. Sajátos módszerekkel tanít, nem igazán próbálja palástolni az ellenszenvét a diákokkal, de akiket kedvel azokat gyakran megjutalmazza. Bár ez a mondat kicsit pedofil feelinget hagyott maga után, ilyen dolgokról szó sincs a regényben. Jutalom alatt azt értem pl. kedvelt egy diákot, így az egész osztálynak egy könnyebb kötelezőt adott fel. Szóval ebben a magániskolában sokan pénzzel és hatalommal próbálják elérni, hogy a gyerekük jobb jegyet kapjon, ezt nagyon ellenzi. Eddig egész jó fej tanárnak tűnik. Viszont nagyon hamar kiderül, hogy nem teljesen normális, sajátos módszerei vannak, ami a tanítást illeti és mindenkiről megvan a véleménye. Egy rendezvény alkalmával holtan esik össze egy nő, ami sorozatok láncolatát idézi elő és megmutatja nekünk milyen ember is Teddy valójában. 

Senki sem mondta el neki, hogy a jó és a rossz néha nem az, aminek látszik.

A regény jól felépített és számos meglepetést tartogat a olvasó számára, amelyek fokozzák az izgalmakat és a kíváncsiságot, hogy mi is történt valójában az iskolában. Nagy előnye, hogy a szerző ügyesen adagolja a cselekményt és a karakterek fejlődését, így a regény sosem válik unalmassá vagy vontatottá. A történet kezdete eleve érdekes és izgalmas, és folyamatosan épít a cselekmény, amíg el nem érjük a csattanót. A karakterek kiválóan megírtak és jól kidolgozottak, így az olvasók szinte azonnal kapcsolódnak hozzájuk, és azonosulnak a helyzetükkel. A szerző ügyesen kezeli a karakterek motivációit és az érzelmi hátterüket, így az olvasók számára érthetővé és hitelessé teszi a cselekedeteiket. A szereplők érdekesek és sokrétűek, és a szerző ügyesen játszik az olvasó érzelmeivel, amikor megkérdőjelezhető motivációk és titkok jelennek meg. A regényt érdemes kiemelni azon pszichológiai thriller műfajú könyvek között, amelyek nem csak a szórakoztatásra törekednek, hanem valami mélyebb mondanivalót is hordoznak. A könyv számos fontos témát érint, mint például az elitizmus,az oktatás rendszerének árnyoldalai, a szülők túlzott beavatkozása a gyerekek életébe, a hatalom és az erőszak, és mindezt ügyesen és hitelesen kezeli. A szerző stílusa könnyed és élvezetes, mégis sötét és szuggesztív, ami tökéletesen passzol a történet hangulatához.

A tudás nemcsak hatalom, hanem érték is. Tudnod kell, hogy mikor használhatod fel, és mikor kell befognod a szádat.

Összességében Samantha Downing “A saját érdekedben” című könyve egy kiváló pszichológiai thriller, amely izgalmas és fordulatos, ugyanakkor mélyebb értelmezéseket is hordoz magában. Az egyik legjobb tulajdonsága a regénynek, hogy az olvasóknak lehetőséget ad arra, hogy saját érzelmeiket és reakcióikat felfedezzék az érdekes karakterek és a fordulatos cselekmény által. A regény szuggesztív és izgalmas olvasmány, amelyet nehéz letenni, miután belekezdtünk. Ahogy említettem korábban egy nap alatt kiolvastam, mert nem tudtam letenni. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a műfajt, és érdeklődik azok iránt a témák iránt, amelyeket a regény érint. 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s