Érdekességek · Értékelés · fantasy · könyvajánló · Kolibri kiadó · sci-fi

Izzo Joshua: Az Avatar világa

„Fedezd fel James Cameron Avatarjának elképesztő világát!
Látogass el a Pandorára, és térképezd fel minden apró részletét a kivételes földrajzától kezdve a növény- és állatvilágán át az egekig és a tengerekig.
Ismerd meg a na’vik kultúráját és a korábban ismeretlen tájak különböző klánjait.
Találkozz azokkal az emberekkel, akik kizsákmányolnák ezt a fantasztikus birodalmat, és azokkal is, akik meg akarják óvni.

Légy te is egy a felfedezők közül!

Zoë Saldana előszavával és Jon Landau bevezetőjével”

Kiadás: Kolibri Kiadó (2022)
Oldalszám: 128
Eredeti cím: The World of Avatar: A Visual Exploration
Fordította: Habony Gábor, Sepsi László
ISBN: 9789635990542

Véleményem a könyvről:

Az Avatar világa rendkívül részlet gazdag, így nem is csodálom, ha valaki a film többszöri megnézése után sem képes mindent megjegyezni. Imádtam ezt a kötetet! Olyan jó volt részletesen belemerülni e különleges hely növény- és állatvilágába, na meg a szerteágazó kultúrájába!

Sokszor úgy éreztem, hogy nem csak azért volt nagyon hasznos, hogy elolvastam, mert számtalan új érdekességgel lettem gazdagabb, ami persze igaz, hanem mert egyúttal segített feleleveníteni azokat az információkat is, melyeket egykor tudtam, de a feledés homályába merültek. Mert hát valljuk be, Pandora olyan nagy, hogy egyszerű benne elveszni.

Az egész kötet kétségtelenül látványos, csak úgy, mint maga a film is. Pandorán történetesen tényleg képtelenség mindent megismerni, ez a kézikönyv viszont a segítségünkre volt ebben, az aprólékos leírásaival és kisebb nagyobb grafikáival. Több se kellett, meg is hozta egyből a kedvem, hogy újra megnézzem a filmet. És ami a filmet illeti…nos a kék földönkívüliek iránti rajongásomból cseppet sem sikerült kinőni, sőt!

„Harcos voltam, aki békéről álmodott, de előbb vagy utóbb mindig fel kell ébredni.”

A Na’vi klán és annak kultúrája egyszerre csodálatos és brutális. Érdekes infómorzsákat tudtam felcsipegetni arról az időről, amikor Jake még nem volt jelen a klán életében, és arról is, amikor már megjelent. A film a majd 3 órás hosszával sem volt képes minden létező mozzanatot megjeleníteni, de a könyv jó pár ilyenbe enged bepillantást a rajongóknak.

„Van úgy, hogy egyetlen őrült tetten múlik az egész élet.”

A kötet nem ígér zsákbamacskát, tényleges bepillantást nyerhetünk általa egy idegen világba. Nem túl hosszú, de nem is túl rövid, egyszerűen pont jó. Persze, azt se felejtsük el, hogy Pandorán nem csak őslakosok élnek, de megszállók is, az ég népe, így róluk is olvashatunk ebben a könyvben, a motivációjukról és az eszközeikről.

Ha te is imádod az Avatar világát, akkor ne habozz, ez a kötet csak rád vár!

Rating: 4.5 out of 5.

Hálásan köszönöm a Kolibri Kiadónak, hogy olvashattam a könyvet!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s