adaptáció · Értékelés · Új megjelenések · fantasy · idézetek · könyvajánló · Kolibri kiadó · Népszerű · sci-fi

Joshua Izzo: Avatar: A víz útja

“Ez a könyv olyan terveket és részleteket fed fel, amelyek megmutatják Pandora világának gazdagságát és mélységét, így lehetővé teszi, hogy elindulj a saját utadra Pandorán.
És ez még csak a kezdet.” Sigourney Weaver

„Merülj el James Cameron Avatarjának lenyűgöző folytatásában, az Avatar: A víz útjában. A film készítői segítségével megalkotott képes útmutató minden kérdésedre választ nyújt.
Nézd meg Pandora gyönyörű természetes tájait, a Sully családot, az RDA Kestrel és Tengeri Sárkány járműveit, a nemes tulkunokat! Fedezd fel a metkayina falut; Magastábort, az Omatikaya klán menedékét és az RDA bázisát!”

Kiadás: Kolibri Kiadó (2023)
Oldalszám: 128
Eredeti cím: Avatar The Way of Water The Visual Dictionary
Fordította: Habony Gábor
ISBN: 9789635992690

Véleményem a könyvről:

Meséltem már nektek korábban hogy az előző, Pandora felfedezéséről szóló kötet mennyire elbűvölt, ez viszont minden képzeletemet felülmúlta. Itt már nem csak átfogóan beszélünk a dolgokról, hanem tényleg minden aprócska részletbe belemegyünk.

Sokkal személyesebb lett ez az útmutató, mint az elődje, hiszen amellett, hogy persze továbbra is nagy hangsúlyt fektetett Pandora flórájának és faunájának bemutatására, részletes ismertetőt kaptunk a Sully család tagjairól, az Omatikaya és a Metkayina klán fontos tagjairól is. Én pedig ezt egyenesen IMÁDTAM!

„Sullyék összetartanak.”

Az egész kötet rendkívül látványos, megragadja a figyelmet. Személyes kedvenceim egyértelműen a személyek bemutatása volt, ahol kitértek az öltözködési stílusukra, harci modorukra, a társadalomban elfoglalt helyükre és a személyiségükre is. Olyan apróságokra is felhívta a figyelmünket, amiket most már mindenképp ki fogok szúrni, ha legközelebb megnézem a filmet.

Megszámlálhatatlan dolog van ezen a bolygón, ami vonz, az egyik legújabb kedvencem, mely szorosan fűződik a törzslakosok kultúrájához, a dallamfüzérek! Apró, de annál nagyobb kincsek.

„A víz útjának nincs kezdete és nincs vége. A tenger körülvesz és kitölt. A tenger az otthonunk a születésünk előtt és a halálunk után is. A szívünk a mindenség méhében dobog, a tüdőnk a mélység árnyai között sajog. A tenger ad és a tenger elvesz. A víz összeköt mindent, az életet a hallállal, a sötétséget a fénnyel.”

Persze voltak benne olyan részek is, melyek kevésbé tudták lekötni a figyelmem, ilyenek voltak azok a fejezetek, melyek az RDA-ról szóltak, a fegyverekről, harci járművekről. Szó se róla, igazán lenyűgöző volt látni mindezt, egyszerűen csak úgy gondolom, azok, akik odáig vannak az ilyesmiért, ezt jobban tudják értékelni. Ellenben ezek a részek még inkább csak azt hangsúlyozták, hogy mennyire mélyrehatóan építették fel ezt az egyedülálló világot, Pandorát.

„-Egy kitaszított, csak ennyit látnak.
– Én látlak téged.”

Számtalan új információ, élesebb, rendkívülibb képek, illusztrációk és egy új izgalmas klán. Erre csak egy szó létezik: csodálatos, csak úgy, mint a film.

Ha odáig vagy ezekért a kék félistenekért, ki ne hagyd ezt a kötetet!

Rating: 5 out of 5.

Hálásan köszönöm a Kolibri Kiadónak, hogy elolvashattam!

SFanni_bio2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s