Bookstagram Tour

A koronavírus miatt otthon töltött hetek, hónapok alatt nagymértékben megnövekedett a közösségi médián belüli aktív használattal töltött idő. Ezáltal pedig az Instagramon keresztül történő inspirálódás is, így nagy szerepe lett a különböző online könyvajánlóknak, könyves profiloknak. Nemzetközi szinten már évek óta növekvő tendenciát mutat a #bookstagram közösség előtérbe kerülése, marketing célú használata. Rengeteg kiadó bloggerek segítségével Bookstagram Tourokat indít, melyek célja, hogy egy-egy könyvet népszerűsítsenek, minél nagyobb célközönséghez eljuttassanak az Instagram adta lehetőségek által. Ezt próbáljuk március óta mi, a Prológus csapata is megvalósítani, hogy Magyarországon is elterjedjen a Bookstagram Tour. 

Mind a blogon, mind pedig Instagramon célunk, hogy projektjeink keretében olyan könyveket ajánljunk, illetve extra tartalmakat osszunk meg, amik hozzá segíthetik olvasóinkat a következő kedvencük megtalálásához. 

Mi is az a Bookstagram Tour?
Egy kifejezetten az Instagram platformjára tervezett projekt, amit mindig egy adott (általában friss) megjelenés köré építünk fel. A velünk együttműködő kiadó igényeit is figyelembe véve, ez általában egy 5-7 napos időtartamot foglal magába, ahol minden nap más bookstagrammer posztol a könyvről vagy értékelést, vagy pedig valamiféle extra/kreatív kiegészítést, ami lehet idézet, interjúrészlet, vagy bármi egyéb, előre megbeszélt tartalom. Minden tour rendszerint tartalmaz előkommunikációt, és kifejezetten Instagram stories-ba tervezett extra tartalmakat is a posztok mellett.


Korábbi Bookstagram Tourok fotói

A Prológus Instagram oldala: