Érdekességek híres borítómodellekről – 1. rész

Volt már olyan érzésetek, mikor ránéztetek egy borítóra és láttatok rajta egy irtó cuki pasit, akibe azonnal beleszeretettek, vagy fiúk esetében egy csinos lányt, majd azt gondoltátok: De jó lenne tudni, hogy szeret-e olvasni. Mit szokott csinálni a szabadidejében? Mi a kedvenc sorozata, a kedvenc filmje, a számára legkedvesebb könyv?

Én nagyon sokszor voltam már ilyen helyzetben, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttem nektek öt borítómodellt, akik közül egyet legalább már biztosan láttatok egy borítón megjelenni, vagyis remélem, hogy igen. Ha mégsem, örülök, hogy sikerült valami újat nyújtanom számodra a témában. Próbáltam, olyan információkat gyűjteni, amiről úgy vélem, hogy egy molyt érdekelhet. Remélem tetszeni fog.

A jövőben szeretnénk még több érdekességgel készülni a témában, szóval ha van valaki, akiről megtudnátok egyet, s mást, akkor írjátok meg nekünk, megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy teljesítsük a kívánságokat. De nem is húzom tovább a szót, lássuk azokat a modelleket!

Melissa Landers: Elidegenítve, Elválasztva – Jules Hamilton

jules

A srác így jellemzi magát pár szóban a Facebook oldalán: Modell, filozófus, vállalkozó, Libertariánus. Transzhumanista. Szkeptikus…

Jules a NYU Tisch filmes szakán diplomázott, 2006 nyarán szintén a filmes szakmával foglalkozva, filmkészítést tanult a Columbia Egyetemen. Később videoklippeken is dolgozott, ilyenek voltak az alábbiak: Lil Wayne – Lollipop, Kanye West – Flashing Lights és SIA – Soon We’ll Be Found. Az egyetemet megelőző éveiben a Sharp Independentnek dolgozott, ami kapcsolatban áll a Harper Collinsszal. Több mint két tucat rövidfilmet készített.

Továbbá modellként is dolgozik világszerte: Ázsiában, Európában és az USA-ban. Emellett társalapítója a Polyglamorous weboldalnak, ahol aktívan bloggerkedik, cikkeket ír.

Hogyan is kapcsolódik ő a könyves világhoz?

Aki olvasta, vagy legalább látta Melissa Landers Elidegenítve sorozatának a borítóit, (a magyar és az angol majdnem teljes mértékben megegyezik, ezért bármelyikről lehet szó) az rá fog jönni, hogy ez a szépfiú itt, az Aelyx-et megformáló borítómodell. Az írónő nem rég a Facebook oldalára is kirakott pár képet, melyeken Jules és modell társa – Cara – látható, igen érdekes pózokban a fotózásokon. Reméljük, hogy a harmadik rész borítója is olyan szép lesz, mint az előző két részé volt.

Szerény személyem szerint az eddigi  borítók nagyon gyönyörűek lettek. Tetszenek, hiszen egyediek. Nem ez a tipikus tömeggyártmány, mint például az erotikus könyvek sokaságán megjelenő kockahas, hanem tényleg jól kitalálva pózolnak a modellek. Az, hogy még a történethez is van köze, már csak egy plusz ráadás. A színek nagyon szépen harmonizálnak, öröm ránézni a borítóra. Ha másért nem is, már magáért a borítóért is sokan örömmel vásároljuk meg ezeket a könyveket, szívesen látjuk őket polcainkon.

Ahol elérhetitek Jules Hamiltont: Blogja, Facebook, Instagram, Twitter

Forrás a szöveghez itt

Kiera Cass: The Heir – A koronahercegnő, The Crown – Stacey Farnet

kieracassmodell

Remélem, mindenki számára ismerősen cseng az a név, hogy Kiera Cass, és olyan könyvcímek, mint például a Koronahercegnő, vagy maga a sorozat megnevezése, A Párválasztó, ugyanis második borítómodellként A Koronahercegnő modelljét Stacey Farnetről hoztam nektek információkat.

Már csak azért is jó ötletnek tartottam, róla írni nektek, mert hatalmas port kavart nem is olyan régen Kiera Cass, amikor is, végre bemutatta nekünk a Párválasztó sorozat legújabb kötetének – a The Crown, magyarul Örökösnőnek – a végleges borítóját. Vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókból az már egyszer biztos, de a legtöbbek mégis a negatív vélekedésűek táborát növelték.

A legfurcsább számomra, és a legtöbb rajongó számára is, Stacey arckifejezése volt. Sokak a csodálatos “hajműveket” hiányolták, de legfőbb nemtetszés oka, mégis az a bizonyos tekintet volt. Szerintem, az is benne lehetett a pakliban, hogy ez az utolsó könyv a sorozatban, ezért a rajongók magasabbra rakták a lécet. Egy szeretett sorozat utolsó kötetét úgy vélem, mindenki félve fogja a kezébe, nem is tudván, hogy mit gondoljon róla. Nekem, ennek ellenére is tetszik a borító, a lila szín jó választás volt, és a ruha is gyönyörű, mint mindig.

Stacey-ről tudni lehet, hogy körülbelül két éve modellkedik New York-ban és azóta már dolgozott pár fantasztikus divat és szépségmárkával. A nyugati partra költözött, hogy ott is kipróbálja magát. Mindig keres kreatív, professzionális fotósokat és stylistokat a munkájához. A legjobban a divat, a szépség, a haj, az újságírás, és a reklám munka érdekli.

Ahol elérhetitek Stacey Farnetet: Facebook, Instagram, Twitter

Az oldal ahol modellként van fent: http://www.basicmodelmgmt.com/

Forrás a szöveghez: itt

Wendy Higgins: Angyali gonosz sorozat – Dominic Natale

DominicNatale

A középiskolában több sportot is űzött. Az úszók, illetve a búvárok csapatkapitánya volt, emellett lacrosse-t is játszott. Szerette a fizikát, a kvantummechanikát és a számokat.

Később a triatlonok iránti szenvedélyeire kezdett koncentrálni (az úszás, a kerékpározás, és a futás kombinációja). Amikor 18 éves volt, részt vett az Ironman versenyben. Ez 2.4 mérföld úszásból, 112 mérföld biciklizésből, és 26.2 mérföld futásból állt. Nagyon hosszú és fájdalmas nap volt, de szerinte abszolút megérte.

Jelenleg Philadelphia-ba jár főiskolára, ahol üzleti és mérnöki hálózatot tanul, osztályokat indított el, hogy teherautós sofőr lehessen. Szintén szerverként dolgozik egy étteremben. Az elmúlt 5 év folyamán 3 üzletet indított el, ami egy technikai vállalattól egy városi életmódmagazinig terjed. Semelyik sem volt túl sikeres, de továbbra sem adja fel.

A szabadidejében szeret utazni, felfedezni, túrázni, fotózni, horgászni, szörfözni és főzni.

Sajnos tudomásom szerint abbahagyta a modellkedést, ami nagy kár, mivel Wendy Higgins: Angyali gonosz sorozat borítóin nagyon jól néz ki. Eddig magyarul három rész jelent meg, amiken mindig más pózban van Alexa-val a modelltársával, majdnem olyan szép ruhákkal, mint amiket a Párválasztó borítón szereplő modellek is viselnek. A sorozatból eddig két részt olvastam, viszont a harmadik kötet olvasása is tervben van, de addig is a polcomon ül és várja, hogy végre kézbe vehessem, olvashassam. Mint már írtam, maga Dom nagyon jól mutat a borítókon, de magával az egésszel tökéletesen meg vagyok elégedve. Mindig új háttér, új ruha, új póz, nekem bejön ez a folytonos változás. Számomra ez jelképezi azt, hogy a történet is folyamatosan változik, a szereplők is változnak, mi is változunk. Szóval, szerintem mind a borító, mind a könyvek is szuperek, remélem a befejező kötet sem fog csalódást okozni!

Ahol elérhetitek Dominic Natale-t: Facebook, Instagram,

Forrás a szöveghez: itt

Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő – Shiloh Fernandez

shiloh-fernandez-da-man-magazine-april-2011-03

A fiú 1985. február 26.-án született Ukiahban, Kaliforniában. Van egy húga és egy idősebb fiútestvére. Mielőtt színészkedésbe és modellkedésbe kezdett, munkát vállalt egy vendéglőben, ahol mosogatóként dolgozott. Legismertebb filjme A lány és a farkas, ahol Amanda Seyfried mellett övé volt a férfi főszerep.

Olyan sorozatokban is vállalt mellékszerepeket, mint a New York-i helyszínelők, a Tara alteregói, a The Cleaner – A független, valamint a Gosspi Girl. Habár sok filmben kapott kisebb- nagyobb szerepet, mint már említettem A lány és a farkas volt az, ami meghozta számára az áttörést. Viszont, van azért pár megemlíteni való filmje is. mint például We Are Your Friends – itt Zac Efronnal karöltve játszottak -, vagy ilyen téren a Skateland-ot is vehetjük, ott Ashley Greene oldalán tűnik fel.

Érdekesség a fiúról, hogy jelentkezett Edward Cullen szerepére az Alkonyatba, amit aztán Robert Pattinson kapott meg. Az apja félig portugál, és félig orosz zsidó származású, míg az édesanyja brit.

Az én cikkemhez pedig azért kapcsolódik, mert ő szerepel az Arkánum krónikák első részének a Méreghercegnőnek a borítóján. (Sajnos a női modellt nem sikerült kinyomoznom, de amint időm engedi megint nekilátok és őt is megpróbálom kideríteni.) A könyvet még nem volt alkalmam olvasni, a borító iránt vegyes érzelmeim vannak. Igazából én szeretem a sötétebb hátterű borítókat, meg azt is ha egy helyes srác is terpeszkedik rajta, de be kell valljam, szerintem vajmi kevés köze van a történethez. Ne ítéljetek el, elég megfogó ha így elsőre rápillantok, de akkor sem nyerte el igazán a tetszésemet. Viszont a könyv várólistás, szóval remélem, hogy a történet tetszeni fog a külseje ellenére is.

Ahol elérhetitek Shiloh Fernandezt: Facebook,  Instagram,

Forrás a szöveghez: itt

Egy különc srác feljegyzései – Emma Watson

2015-Emma-Watson-Images

Emma Charlotte Duerre Watson Párizsban született 1990. április 15.-én. A szülei angol ügyvédek, és van egy öccse Alexander. A nagymamája francia volt, öt éves koráig Párizsban éltek. A szülei végül elváltak, ő anyjával maradt és Oxfordba költöztek. Az apja második házasságából van három testvére, egy fiú Toby, és egy ikerpár Lucy és Nina.

Egy szavalóverseny megnyerése miatt döntött úgy, hogy színésznő akar lenni, ezért beiratkozott a Stagecoach Theatre Arts-ba. Valószínűleg ennek is köszönheti, hogy később megkapta Hermione Granger szerepét a Harry Potter-ben. Jelenleg két éves egyetemi előkészítőjét végzi, a Cambridge Egyetemen szeretne tovább tanulni, filozófiát.

Az igazság az, hogy én nem is gondoltam volna arra, hogy Emma Watsont beletegyem ebbe a cikkbe, mivel nem is tudtam, hogy  könyvborítón szerepel, de aztán egy blogger társam meggyőzött, hogy mégis foglalkozzam vele. Igazam is volt, mikor vonakodtam, ugyanis semmilyen “eredeti” borítón nem szerepel, viszont az Egy különc srác feljegyzéseiből készült filmben igen, ezért egy hozzá illő könyvborítót is csináltak, amin ott virít ő is. Emma nagyon jó színésznő, ezt már számomra a Harry Potterben, és az Egy különc srác feljegyzéseiben bizonyította, és úgy látszik, hogy modellként is megállná a helyét. A borító nem különösebben egyedi, vagy gyönyörű. Inkább mondanám, hogy letisztult, egyszerű. „Egyszerű, de nagyszerű” – tartja a mondás is, ami szerintem erre a borítóra teljesen illik. Úgy hallottam, hogy maga a történet nagyon jó, a borítón megjelenő egyszerűséget viszont nem tudom, hogy a műben is megjelenítésre kerül-e. Mindenesetre a könyv kívánságlistás, a borítót látván azt remélem, hogy egy szuper történetet fogok kapni.

Ahol elérhetitek Emma Watsont: Facebook, Twitter

Forrás a szöveghez: itt